sobota 20 duben 2024
Text Size

Samsung Galaxy Tab3 Lite: tak jsme se přece jen dočkali

Po záplavě drahých desetipalcových tabletů, několika „osmiček“ a drahých sedmipalcových, přichází odlehčená „sedmičková“ verze za 3.999 Kč.

 

Právě na Galaxy Tab3 Lite, který se začne prodávat nejspíše od příštího týdne (alespoň takový má Samsung plán) čekají mnozí. Nedivme se – je to nejdostupnější tablet tohoto výrobce a další nejlevnější přijde o tisíc korun více (Galaxy Tab3 7.0 WiFi).

Zabudován je displej s úhlopříčkou 17,8 cm (7ʺ) a rozlišením 1 024 x 600 bodů, dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz a vedle základní verze s obligátním Wi-Fi (802.11 b/g/n, pouze 2,4 GHz) bude možné zakoupit i variantu s připojením 3G, tedy přes kartu SIM. 

K 1 GB paměti RAM máte dalších 8 GB pro uložení dat a aplikací, které můžete ještě rozšířit přes mechaniku karty microSD o až 32 GB a nechybí ani Bluetooth 4.0, GPS a podpora ruského navigačního systému Glonass. 

Zabudován je rovněž fotoaparát (zadní) s rozlišením dva miliony pixelů a za zmínku stojí, že i k tomuto tabletu dostanete zdarma například půlroční předplatné elektronické verze časopisu Reflex a roční předplatné deníků Blesk a Sport. Podle zpráv ze Samsungu by na něm měla rovněž pracovat aplikace pro sledování videí z portálu Prima Play.

Rozměry tabletu s Androidem 4.2 jsou 193 x 116 x 10 mm a do hmotnosti 310 gramů je započítán i akumulátor s kapacitou 3 600 mAh, bez bližšího udání doby provozu.

 

Kompletní přehled tabletů Samsungu najdete na firemních stránkách zde (čeština, externí odkaz se otevírá do nového okna).

 

Číst 5292 krát Naposledy změněno pátek, 04 duben 2014 17:06

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.