čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Asus Essence III: pro bohaté fajnšmekry

USB D/A převodník podporuje vedle PCM i formát Direct Stream Digital (DSD) a míří především do audiofilské sféry.  

 Foto: Asus

 

Převodník (46.900 Kč, resp. 1.699 €) podle tiskové zprávy nabídne oddělenou elektroniku pro digitální, analogový a napájecí obvod a také asynchronní USB přenos omezující kolísání zvuku. 

Odstup signálu od šumu je udáván na až 117 dB, frekvenční rozsah < 10 Hz – 48 kHz a vzorkovací frekvence 192 kHz/24 bitů. Podporovány jsou formáty PCM, DSD64 a DSD128 a vestavěn je také speciální sluchátkový zesilovač (600 ohm) a tzv. krokový zeslabovač. Ten je určen pro ovládání na dálku a také pro sluchátka.

Zabudováno je USB 1.0 a 2.0 a mezi vstupy najdete digitální optické audio a digitální koaxiální audio, mezi výstupy pak audio jack (6,3 mm), symetrický XLR a mini XLR a konektory cinch pro stereo. 

Přední panel je vyroben z hliníku a má speciální povrchovou úpravu umožňující lehčí odstranění otisků prstů.

Rozměry jsou (švh) 322 x 71 x 228 mm, další technické parametry najdete zde (čeština/angličtina, odkaz se otevírá do nového okna). 

 

 

 

 

 

Číst 8940 krát Naposledy změněno sobota, 29 listopad 2014 03:57

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.