pátek 29 březen 2024
Text Size

Samsung Gear 2 a Gear 2 neo: Nová generace hodinek

Podle výrobce mají nabízet bezkonkurenční svobodu a styl a také lepší propojitelnost, větší možností přizpůsobení a snazší ovládání.  

Foto: Samsung

 

Změn je – oproti předchozímu modelu – hned několik. Předně využívají platformu Tizen a v době uvedení (duben 2014) by měly být kompatibilní s více než desítkou chytrých telefonů Samsung Galaxy.

Lehčí je nyní i konstrukce a změněna byla i povrchová úprava. Fotoaparát s rozlišením 2 mil. pixelů je u Gear 2 nově umístěn nikoli na řemínku, nýbrž v hlavní části a zmiňované řemínky dostaly nové barevné varianty. V případě Gear 2 (foto vpravo) je to černá, zlatá a oranžová, v případě Gear 2 neo černá, šedá a oranžová. 

A co s digihodinkami můžete dělat? Přijmout nebo ztišit příchozí hovory a textové zprávy, nastavit si různé způsoby upozornění, pozadí domovské obrazovky, vzhled hodin a také používané písmo.

Mezi novou výbavu patří infračervené rozhraní dovolující ovládat například televizor (k dispozici je aplikace WatchON Remote), vestavěn je také hudební přehrávač s možností připojení Bluetooth sluchátek a jakýsi fitness trenér dovolující například sledovat tepovou frekvenci. 

 

Povšimněte si čistých tvarů Gear 2 neo.

 

Gear 2 neo a - poslední dva modely zprava - Gear 2.

 

 

Příjemnou vlastností je také odolnost vůči prachu a vodě IP67. 

A čím se od sebe dva zmiňované modely liší? O tom tisková zpráva mlčí a vcelku nic nenaznačí ani minimální rozdíly v rozměrech a hmotnosti.

  • Gear 2: 37 x 58 x 10 mm, 70 g
  • Gear 2 neo: 38 x 59 x 10 mm, 60 g

Například vnitřní paměť (512 MB RAM a 4 GB  na flash disku) je stejná a nejinak je tomu i u dvoujádrového procesoru (1,0 GHz) a použitého displeje s úhlopříčkou 4,1 cm, tj. 1,6ʺ, typu Super AMOLED s rozlišením 320 x 320 bodů. 

Neudán byl  ovšem u modelu neo fotoaparát, takže zřejmě půjde o něj  – pokud opomineme drobnosti v designu.

U Gear 2 jde o rozlišení Full HD s automatickým ostřením.

 

Více se má objevit na oficiálních stránkách zde (externí odkaz se otevírá do nového okna).

 

Číst 5702 krát Naposledy změněno sobota, 31 leden 2015 18:07

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.