čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

HP: jarní kolekce mobilních novinek

Firma mj. uvedla dva tablety z nichž jeden je odolný podle vojenského standardu a velice zajímavý a lehký konvertibilní notebook.

 

Novinky jsou sice zaměřeny zejména na firemní použití, ale mají mít kvalitní zpracování, dobré materiály a výborné ceny, což se týká nejen poslední z nich. 

 

 

Tablet HP ProPad 600 G1 (od 15.000 Kč, foto výše) s Windows 8.1 je určen pro každodenní použití doma i v práci, má tloušťku 10 mm, hmotnost 650 g a procesor Intel Quad Core a 64 GB flash paměti (SSD disk), kterou lze paměťovou kartou rozšířit o dalších až 32 GB. Ceně odpovídá i dotykový displej s úhlopříčkou 25,7 (10,1ʺ) krytý poslední generací odolného skla Gorilla Glass 3 s technologií průběžné redukce drobných škrábanců. Nechybí například ani Wi-Fi Miracast či fotoaparát s 8 mil. pixelů a automatickým ostřením. 

 

Co to je SSD disk se dozvíte zde – (odkaz se otevírá do nového okna).

 

 

HP ElitePad 1000 G2 (od 17 000 Kč) představuje tenoulinký tablet (9 mm) s hmotností 680 g s úhlopříčkou 25,7 (10,1ʺ), a Full HD rozlišením. Vytvořen je z kovového těla z leštěného hliníku a jeho robustní konstrukci vyhovuje vojenskému standardu MIL-STD-810. Nabízí tudíž zvýšenou odolnost vůči např. dešti, vlhkosti, solné mlze, písčitému či prašnému prostředím nebo náhodným vibracím. Ovládat ho můžete buď dotykem, perem nebo hlasem. Pohání ho 64bitový procesor Intel Quad Core ve spolupráci s operačním systémem Windows 8.1, dokoupit lze volitelný LTE modem a nechybí ani hardwarové zašifrování dat či fotoaparát s LED bleskem. 

 

 

HP Pavilion X360 (od 12 490 Kč) je cenově dostupný konvertibilní notebook s Windows 8.1 a multidotykovým displejem o úhlopříčce 29,5 cm (11,6ʺ) pracující ve čtyřech režimech, což umožňuje kloub otočný až o 360°: 

  • notebook,
  • multimédia (sledování filmů či video chat),
  • režim stan (hry, fotografie…),
  • tablet.

Jeho povrch je vyveden v kartáčovaném hliníku redukujícím otisky prstů a hmotnost velice příjemná – necelých 1,4 kg. 

 

Číst 3877 krát Naposledy změněno neděle, 16 listopad 2014 14:15

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.