čtvrtek 18 duben 2024
Text Size

Logitech Bluetooth Audio Adapter: muzika z mobilu na jakékoli repro (skoro)

Logitech představil malé zařízení, které z reproduktorů udělá bezdrátový zvukový systém na který se můžete napojit chytrým telefonem nebo tabletem. 

 

Adaptér (1.109 Kč) má malé rozměry (50 x 23 x 50 mm) a dovoluje přes Bluetooth připojit až dvě různá zařízení najednou, přičemž vzájemné spárování obstarává pouhý stisk tlačítka. Obdobně se také mezi zařízeními i přepínáte, resp. vybíráte to, které právě chcete poslouchat. 

Pokud se ptáte, jaké reproduktory jdou napojit, jde o reproduktory aktivní, třeba počítačové, je však také možné – přes standardní konektory typu cinch, nebo jack (3,5 mm), napojit v podstatě jakýkoli audio systém nebo třeba A/V zesilovač či receiver. 

Technologie Bluetooth, kterou používá Logitech navíc dovoluje vytvoření spojení až na vzdálenost 15 metrů namísto obvyklých deseti, pro komunikaci je použit profil A2DP.

 

Více se o Bluetooth a profilech dozvíte zde (odkaz se otevírá do nového okna).

 

Číst 3910 krát Naposledy změněno pátek, 25 duben 2014 10:55

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.