čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Acer TravelMate B115P: pro studenty i učitele

AKTUALIZOVÁNO: Notebooky přicházejí s novým designem s tělem tenkým jen 21 mm, až čtyřjádrovým procesorem Intel, desetihodinovou výdrží a mj. také bez ventilátoru, takže mají zcela tichý chod.

Foto: Acer

AKTUALIZOVÁNO, 30. 5., 15:50 h (nové fotografie)

Co to je SSD disk se dozvíte zde – (odkaz se otevírá do nového okna).

 

V průběhu června se na českém trhu objeví (nejen) studentské notebooky TravelMate B115 a jejich ceny budou začínat na 7.990 Kč za variantu B115M s horním plastovým krytem, resp. 12.290 Kč za B115-MP s dotykovým displejem.

V průběhu června se na českém trhu objeví (nejen) studentské notebooky TravelMate B115 a jejich ceny budou začínat na 7.990 Kč za variantu B115M s horním plastovým krytem, resp. 12.290 Kč za B115-MP s dotykovým displejem.

Oba budou vybaveny řadou softwarových nástrojů, například Acer Office Manager dovolujíci mj. ochránit vaše dokumenty, Acer ProShield (jednodušší způsob uchovávání přihlašovacích údajů), Face Login pro přihlášení s pomocí rozpoznání obličeje a například také systémem ukládání kontaktů do chytrých telefonů přes aplikaci Contact Pickup. Jsou tu ale i programy pro vytváření obsahu (Acer Touch Tools) či dokonce například grafických koláží (Acer Screen Grasp). Díky nástroji Acer AccuFinger pak prý budete moci dotykem na obrazovce mnohem přesněji ovládat i drobné položky.

Oba notebooky jsou dodávány s operačním systémem Windows 8.1 a Acer Classroom Manager. Ten je přímo určen pro školství a učitelům dovoluje zefektivnit sdílení obsahu a prostřednictvím jejich počítačů centrálně pracovat se studentskými počítači. 

A oznámené hardwarové parametry? Hmotnost 1,2 kg, čtyřjádrové procesory Intel Celeron nebo Intel Pentium, 4 nebo 8 GB paměti RAM, klasické pevné disky (500 GB) nebo flashové SSD disky (128 GB). 

Úhlopříčka displeje je 11,6ʺ s rozlišením HD Ready, klávesnice je plnohodnotná bez samostatného numerického bloku a Acer podle svých vlastních slov klade velký důraz na dotykovou destičku. Ta by měla mít – cituji – „zvýšenou přesnost a citlivost, (takže) budou uživatelé schopni pracovat rychleji a efektivněji…“

 

 

 

 

 

 

 

 

Číst 5852 krát Naposledy změněno neděle, 16 listopad 2014 14:04

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.