pátek 19 duben 2024
Text Size

Acer Iconia Tab 8: Full HD, čtyři jádra a 7,5 hodiny Doporučený

O poledni uvedená novinka nabízí nejen dlouhou výdrž či displej s velmi vysokým rozlišením, ale také stereo reproduktory.  

Foto: Acer

 

Výše uvedené parametry je třeba ještě doplnit úhlopříčkou LCD displeje s technologií IPS. Ta je plných osm palců, tedy 20,3 cm, procesorem je Intel Atom Z3745 a zabudován je i operační systém Android 4.4. To vše vás přijde – někdy koncem července, kdy bude tablet uveden – na 5.990 Kč. 

Tabletu nechybí mechanika karty microSD, má kovový zadní kryt (elox) a hloubku pouhých 9 mm to vše při hmotnosti 360 gramů. 

A ještě drobnost k displeji. Slova o Full HD zcela nesedí, protože rozlišení je v jednom směru ještě vyšší, a to plných 1 920 x 1 200 bodů. Poměr stran je totiž 16:10 a nikoli obvyklých 16:9.

Výrobce navíc zdůrazňuje použití technologie snižující odrazivost světla a přinášející naopak vyšší kontrast, jasnější a ostřejší obraz a také prý lepší čitelnost na slunci. A aby toho nebylo málo, displej by se měl také méně špinit a speciální povrchová úprava by měla bránit ulpívání otisků prstů a šmouh. 

 

 

 

 

Číst 9776 krát Naposledy změněno pátek, 30 květen 2014 12:23

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.