čtvrtek 25 duben 2024
Text Size

Nikon kalendář už maluje šestku

Právě byl zahájen příjem snímků do letošního ročníku známé fotografické soutěže s charitativním posláním. Výtěžek z tradiční dražby tentokráte poputuje Nadačnímu fondu Kapka naděje.  

Foto: archiv autora

 

Zaslané snímky do soutěže, najdete zde (externí odkaz se otevírá do nového okna).

 

Tématem pro rok 2014, resp. pro Nikon kalendář 2015, jsou „Zázraky všedního dne“ a soutěž je určena všem milovníkům fotografování s technikou Nikon, takže není omezena ani na amatéry, ani na profesionály. Zúčastnit se zkrátka může každý, kdo má fotí s Nikonem a rád soutěží. 

Své snímky můžete posílat prostřednictvím stránek www.nikon-kalendar.cz (externí odkaz se otevírá do nového okna), kde také najdete bližší informace o soutěži a její pravidla. Vkládat je můžete do 31. srpna do 23:59 hod. Pak začíná tipovací soutěž všech fotografií a vaším úkolem bude pokusit se vybrat stejné snímky, které vybere odborná porota do kalendáře. 

Celkem 50 semifinálových fotografií vybraných odbornou porotou v čele s profesorem Miroslavem Vojtěchovským, bude veřejnosti prezentováno na výstavě v Nikon Photo Gallery (externí odkaz se otevírá do nového okna) začátkem roku 2015. Dvanáct vítězných fotografií pak bude zdobit stránky šestého vydání kalendáře, který bude opět vyroben v limitované sérii 111 ks a bude neprodejný. Na slavnostním večeru 11. listopadu 2014 ho pokřtí letošní patronka projektu Vendula Svobodová, prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje. 

Na snímku nahoře vidíte vítěznou fotografii loňského ročníku (více jsme o něm psali zde – odkaz se otevírá do nového okna) s názvem „Joker“ od Františka Tůmy.

 

 

Číst 3647 krát Naposledy změněno pondělí, 07 červenec 2014 19:03

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.