čtvrtek 25 duben 2024
Text Size

Samsung představil partnery svůj „kanál“ ve 4K

Firma plánuje celosvětově spustit službu videa na vyžádání v Ultra HD, tzv. UHD VOD v říjnu letošního roku. A vybrala si k tomu několik partnerů. V Evropě to má být Netflix.  

 

Před oficiálním zahájením berlínského veletrhu IFA 2014 představil známý výrobce partnery pro své televizory Ultra HD. Ty totiž hodlá obohatit o služby UHD VOD (Video On Demand, tj. video na vyžádání), Live Broadcasting a UHD Video Pack dostupné prostřednictvím partnerstvím s hlavními poskytovateli obsahu, včetně společností Amazon, Netflix, maxdome, Wuaki.tv a Chili.  

Zároveň v Evropě zpřístupní UHD VOD od společnosti Netflix, které je už od března dostupné v USA. Netflix začala své Ultra HD (4K) vysílání další řadou populárního amerického seriálu „House of Cards”, která je nyní dostupná pro UHD TV Samsung. (Poznámka redakce: pokud jste sledovali první řadu víte, že jde o seriál opravdu výtečný!)

Samsung se nyní soustřeďuje na poskytování Ultra HD obsahu na evropském trhu. V květnu se např. spojil s Vídeňskou státní operou a umožnil 4K vysílání opery Nabucco s Placidem Domingem, prostřednictvím aplikace Vienna Opera App. Byla vysílána celosvětově a na sezónu 2014/15 je naplánováno dalších deset představení ve 4K. 

 

Jedním z vrcholů bude opera Die Fledermaus od Johanna Strausse, která zazní večer na Nový rok. 

 

Firma také se svými partnery pracuje na vývoji zabezpečené distribuce Ultra HD obsahu a v budoucnu hodlá divákům poskytnout i díla hollywoodských studií. 

Ve spolupráci s portugalskou národní vysílací společností RTP a Portugal Telecom (PT) se uskutečnil první živý sportovní přenos v UHD, v Jižní Koreji má zase veřejnost možnost sledovat živé UHD vysílání, a to opět bez set-top boxu, prostřednictvím aplikace Samsungu. 

Majitelé televizorů Samsung UHD HU9000 mohou v některých zemích využít aplikace„B TV” a po předplacení tzv. „SK Broadband“ sledovat až 20 Ultra HD titulů na vyžádání.

V červnu pak Samsung představil „Ultra HD video pack“, který připravil ve spolupráci s hollywoodskými studii 20th Century Fox a Paramount. V balíčku je k dispozici 40 titulů ve 4K, jako například Star Trek Into Darkness, Pí a jeho život a řada dokumentů.

V České republice je ve všech letošních modelech Ultra HD televizorů Samsungu k dispozici v aplikaci Topfun speciální sekce zvaná UHD Free (podívejte se na obrázek nahoře). V ní si zdarma můžete přehrát osm krátkých dokumentárních filmů v rozlišení 4K. (Poznámka redakce: vyžaduje patřičně silnou internetovou linku!). 

Do konce letošního roku mají být k dispozici další.

 

Poznámka redakce: Netflix, jak můžete vidět na obrazovce níže, ovšem není pro Českou republiku dostupný…

 

 

Číst 4436 krát Naposledy změněno pondělí, 15 září 2014 02:48

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.