čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Ericsson Mobility Report: 9 z 10 obyvatel planety bude mít mobil

Poslední vydání pravidelně studie ukazuje, že rozšiřování mobilních technologií pokračuje velice rychlým tempem. Stále je tu navíc obrovský prostor pro růst. Zejména u chytrých přístrojů.  

 

Studie předpokládá se, že 90 % světové populace starší šesti let bude mít v roce 2020 mobilní telefon. Odhaduje také, že počet majitelů těch chytrých ve zmiňovaném roce dosáhne 6,1 miliardy!

Mobility Report rovněž poukázal i na to, že nárůst počtu chytrých telefonů jako takových stále pokračuje a že 65-70 % prodaných přístrojů ve třetím čtvrtletí roku 2014 tvoří právě ony (ve stejném čtvrtletí 2013 to bylo 55 %). 

Navzdory rostoucímu podílu „Smart Phones“ na celkových prodejích, z Mobility Reportu společnosti Ericsson vyplývá, že prostoru pro růst celého sektoru je ještě spousta. Chytré telefony totiž v tuto chvíli využívá jen 37 % zákazníků mobilních operátorů, což znamená, že pomalu dvě třetiny obyvatel planety majících telefon zatím svůj starý mobil za nový ještě nevyměnili.

 

Kompletní zprávu najdete zde (externí odkaz, angličtina, nové okno).

Ericsson Mobility Report 2013 - LTE (nové okno).

Ericsson Media Visions 2020 (nové okno).

 

 

 

 

Číst 5690 krát Naposledy změněno úterý, 25 listopad 2014 23:15

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.