čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Acer UT220HQL: Elegance s dotykem

Pokud hledáte dotykový monitor pro Windows 8, zkuste se podívat na tuto novinku, která navíc podporuje i technologii MHL.

 

Full HD (1 920 x 1 080 bodů) monitor Acer UT220HQL (7.999 Kč) má podsvícení LED diodami, úhlopříčku 54,6 cm (21,5") a konstrukci s průhledným podstavcem, což je vidět na připojené fotografii. Podporuje až deset dotyků současně a můžete ho jednak položit zcela na plocho, naklopit směrem k sobě v úhlu až 80°, nebo namontovat na zeď. V tomto okamžiku se hodí i to, že pohledové úhly jsou absolutní (178°) a protože je pro Windows 8 certifikován, stačí jen natáhnout ruku a v řadě případů se klidně obejdete bez myši či klávesnice.

A zmiňované MHL? Tato technologie pracuje s konektorem HDMI (odkaz se otevírá do nového okna) a znamená, že je podporováno přehrávání multimédií z mobilních zařízení, typicky z chytrých telefonů, která jdou – v tomto konkrétním případě – i dobíjet. Vedle konektoru HDMI - MHL (odkaz se otevírá do nového okna) tu ale ještě najdete docela obyčejný VGA (D-Sub) pro napojení ze starších či úplně starých počítačů a notebooků, a také rozhraní USB 2.0.

Číst 3771 krát Naposledy změněno čtvrtek, 24 duben 2014 07:15

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.