pátek 19 duben 2024
Text Size

Tag4pet: vymazlete si svého mazlíčka

Chytré známky s technologií NFC a QR kódem určené mj. pro psy a kočky jsou nyní v prodeji už i u nás. Nejen že vám je hezky identifikují (dají se i běžně přečíst), ale pomohou třeba i při jejich zaběhnutí.  

Foto: Tag4pet

 

Hlavní předností tag4pet má být voděodolné provedení s epoxidovým povrchem, podpora komunikační technologie NFC, QR kódu a také obyčejný psaný záznam (kód). Díky aplikaci QR City pro Android a iOS můžete vytvořit kompletní profil majitele i zvířete a od ledna 2015 se připravuje napojení i na veterinární systém WinVet. V první fázi bude veterinář moci pohlídat vakcinace a poslat majiteli pozvánku k přeočkování, v druhé pak hodlá dovozce nabídnout automatickou synchronizaci veterinárních záznamů se známkou tag4pet. 

Výhodou také je, že pokud se typicky pes zaběhne a majitel aktivuje SOS režim, přijde mu e-mail s vyznačeným místem na mapě, kde nálezce načetl chytrou známku. Nálezci by se zároveň na displeji telefonu měly zobrazit i kontaktní informace na majitele zvířete. 

V prodeji jsou dvě velikosti známek – větší Charm a menší Charm mini obě za 399 Kč. Balení obsahuje chytrou známku, kovový kroužek a aktivační kartu. Všechny doprovodné služby jsou – cituji – „doživotně zdarma“.

Tag4pet je alternativou ke klasickému čipování. Známky jsou určeny nejen pro psy a kočky, ale i koně a další zvířata. Umísťují se na obojek nebo na ohlávku a naskenují se, resp. přefotí, s pomocí například chytrého mobilu s připojením na internet. 

 

Číst 3684 krát Naposledy změněno sobota, 20 prosinec 2014 12:18

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.