pátek 29 březen 2024
Text Size

Philips bude mít Android TV

Společnost TP Vision vlastnící značku Philips pro televizory, udělala další krok v integraci Androidu do svých televizorů. Po verzi 4.2, kterou najdete v i u nás prodávaném 55PFS8209, přichází očekávaný Android TV.  Oznámila to i na CES 2015...

Foto: TP Vision

A nepůjde jen o pár přístrojů z vrcholových řad, nýbrž, cituji „Téměř všechny modelové řady televizorů Philips pro rok 2015, včetně Philips Smart TV a Philips UHD televizorů, budou poháněné Android TV“. 

Můj test televizoru Philips 55PFS8209 s Androidem 4.2 najdete zde (externí odkaz, nové okno), takže nyní půjde už o druhou generaci přístrojů s operačním systémem Android. 

A právě u jeho varianty Android TV postavené na očekávaném nejnovějším systému Android 5 by mělo být značnou výhodou to, že s jedním vývojářským balíčkem (SDK) „obsloužíte“ všechny platformy. Vývojářům se tak nabízí možnost snadného, či relativně snadného, přenesení svých aplikací na televizní obrazovku.

Albert Mombarg, vedoucí vývoje Smart TV u společnosti TP Vision to komentoval slovy: „Chceme využít výhodu toho, že patříme mezi průkopníky světa Androidu, který je rychle rostoucím ekosystémem. Ten doslova přitahuje opravdu velký počet vývojářů, kteří mohou jednoduše adaptovat své aplikace na různé druhy zařízení včetně televizorů.“

 

Číst 4432 krát Naposledy změněno sobota, 10 leden 2015 05:04

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.