pátek 19 duben 2024
Text Size

Alcatel Watch: levné a chytré hodinky pro každého

Na las vegaském veletrhu International CES 2015 představené chytré hodinky mají nabídnout prémiový design, příznivou cenu a zajímavé funkce, včetně snímače tepu.  

Foto: Alcatel Onetouch

 

Alcatel Onetouch vsadil na klasický design a tak je řada Watch určena pro ty, kteří nedají dopustit na tradiční vzhled hodinek, ale zároveň by rádi okusili něco z chytrých funkcí. Kompatibilní jsou s telefony poháněnými systémy Android a iOS a kromě času zvládnou zobrazit i upozornění, řídit přehrávání multimédií a měří i zdravotní a sportovní aktivity, jako srdeční tep, kvalitu a délku spánku a uběhnutou vzdálenost či spálené kalorie. 

 

 

Jakmile Alcatel Watch připojíte k vašemu chytrému telefonu, budete dostávat upozornění na hovory a zprávy a také aktualizace dění na sociálních sítích. Pokud se hodinky vzdálí z dosahu bezdrátového připojení, které zajišťuje Bluetooth 4.0, upozorní vás na to vibracemi. 

Co se týče ovládání multimédii, nabízejí přepínání hudby, dálkové zmáčknutí spouště fotoaparátu v telefonu a možné je také nechat telefon nahlas vyzvánět, takže ho snáze najdete. 

Tělo i pásek jsou stejně tenké jako u tradičních hodinek, avšak namísto ciferníku je tu kulatý displej o průměru 3,1 cm (1,22ʺ). Zabudováno je několik senzorů pro akcelerometr, gyroskop, výškoměr, elektronický kompas a srdeční tep. 

Chytré hodinky Alcatel Onetouch Watch se budou prodávat ve čtyřech různých variantách lišících se použitými materiály za 2.790 Kč, resp. na Slovensku za 99 €. K dispozici budou ve sportovní červeno-černé, v bílé, klasické chromově šedé a tzv. kovově bílé. Kompatibilní jsou s chytrými telefony s operační systémy Android 4.3 a vyšší a iOS 7 a vyšší. Jsou odolné vůči prachu a vodě (krytí IP67), kapacita zabudovaného akumulátoru je 210 mAh a udávaná doba provozu až pět dní. Dobíjejí se přes USB konektor klasické velikosti zabudovaný přímo do pásku (viz foto níže), takže odpadá nutnost nosit s sebou nabíjecí základnu, jak je v současné době zvykem.

 

Oficiální technické parametry si stáhnete pod článkem (DOC, čeština).

 

Číst 4538 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.