úterý 16 duben 2024
Text Size

Olympus OM-D E-M5 Mark II: odolný, miniaturní a rychlý

Tělo z hořčíkové slitiny, objektiv systému Micro 4/3, snímač MOS s živým náhledem na dotykovém výklopném LCD displeji a zaostřovací systém s 81 body. Novinka se ale chlubí i malými rozměry těla.  

Foto: Olympus

 

 

Pro méně znalé je k dispozici 24 scénických režimů a inteligentní automatika, která z nich dokáže vybrat ten pravý. Sekvenční režim zvládne až 16 záběrů ve formátů surových dat (RAW), v plném JPG snímá rychlostí 10 sn./s. až do plné kapacity paměťové karty.

Samozřejmostí jsou vyspělé funkce jako pět režimů ostření, včetně kontinuálního, měření světla v 324 zónách, dvou osá vodováha a jednoduše vsunutelný časový kód, bezdrátové řízení blesků a focení do 3D ve formátu MPO. Nahrávání videa pracuje s rozlišením Full HD s až 30 sn./s a záznam se ukládá do formátu MPEG‑4 AVC/H.264 s datovým tokem až 77 Mb/s! Zabudován je stereo mikrofon, vyfocený snímek můžete i hlasově okomentovat. Zajímavostí je i možnost zachycení osmi snímků a jejich následné spojení do jednoho, bezdrátové ovládání z mobilního telefonu (aplikace Olympus Image Share), pěti osý stabilizátor obrazu a odolnost proti stříkající vodě, prachu a mrazu bez bližšího udání parametrů.

Rozměry těla jsou 124 x 85 x 38 mm, hmotnost je 420 gramů a připojit můžete více než 40 objektivů. 

 

 

 

 

 

Číst 3824 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.