pátek 29 březen 2024
Text Size

Freecom Tough Drive Mini SSD: kompaktní, rychlý a velice odolný

Taková má být podle představ výrobce novinka určená pro náročné domácí i firemní uživatele, která vyniká vnitřním nárazuvzdorným rámem a voděodolným silikonovým obalem chránícím ji proti prachu a poškrábání.  

Foto: Freecom

 

Dva flash disky Freecomu – mSSD a Tough Drive SSD – jsme testovali zde (nové okno).

 

Freecom Mini Tough Drive SSD je proveden v podobném stylu jako jeho větší bratříček Tough Drive SSD (viz test výše), ale má hmotnost pouze 50 g a rozměry 170 x 87 x 5 mm. Stejně jako další disky z řady Freecom Tough Drives i on má zabudován kabel s USB 3.0 umožňující pohodlné připojení. 

Mini Tough Drive SSD má krytí IP55 (více viz rubrika „Co je to“ zde – odkaz se otevírá do nového okna) a díky absenci pohyblivých součástek výrobce udává, že vydrží pád z výšky až 4 m. 

Rychlost čtení je až 430 MB/s, rychlost zápisu až 380 MB/s (verze 256 GB Pro) a doporučená maloobchodní cena je pro kapacitu 128 GB – 3.290 Kč, pro 256 GB – 6.190 Kč.

 

 

 

Číst 6866 krát Naposledy změněno čtvrtek, 19 únor 2015 12:34

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.