úterý 16 duben 2024
Text Size

Sony uvedlo bezdrátová sluchátka pro každou příležitost. Budou na jaře…

Čtyři nové modely se spárováním přes NFC míří jak na běžného zájemce, tak například na sportovce či pomalu „hifistu“. V povětšinou květnové kolekci najdete „špunty“ i mušle a vždy také propojení přes Bluetooth.  

Foto: Sony

 

Co to je NFC se dozvíte zde (odkaz se otevírá do nového okna).

Co to je Bluetooth a jeho profily se dozvíte zde (odkaz se otevírá do nového okna).  

 

Stručná (firemní) charakteristika sluchátek, jejichž ceny ještě nebyly oznámeny, vypadá následovně: 

  • MDR-AS600BT – lehounká s ochranou proti stříkající vodě a mikrofonem, určená pro sportovce, ke koupi v dubnu.
  • MDR-ZX330BT – mušlová sluchátka s 30mm měniči, vyváženým zvukem a výdrží až 30 hodin.
  • MDR-ZX770BN – mušlová, snadno složitelná sluchátka (kloubový mechanismus) s potlačením okolního zvuku (DNS).
  • MDR-1ABT – nejvyšší třída, s mikrofonem a novou audio technologií LDAC (rozsah 4 Hz-100 kHz) dovolující poslech ve vysoké kvalitě i přes Bluetooth.

 

Odolná sportovní sluchátka MDR-AS600BT mají zabudovaný mikrofon, takže můžete přijímat i telefonní hovory. Stačí prý zmáčknout jen jedno tlačítko.

 

 

Mušlová sluchátka, tedy s uzavřenými náušníky, MDR-ZX770BN jsou vybavena technologií Digital Noise Cancelling (DNS), Bluetooth a mají zvládnout až 13 hodin aktivního provozu.

 

Opět mušlové MDR-1ABT (viz foto v úvodu článku) dokáží díky firemní technologii LDAC přenést mezi zařízením a sluchátky 3x více dat než při běžném propojení přes Bluetooth. Zvládají až 96 kHz, 990 kb/s, a nový kodek streamuje z kompatibilních zařízení, což je například walkman Sony NWZ-A15, zvuk bez zpoždění. 

Do mušlí jsou zabudovány 40mm měniče, díky dotykovému senzoru můžete listovat skladbami, přijímat telefonní hovory nebo ovládat hlasitost pomocí prstových gest.

 

Oficiální parametry stáhnete pod článkem (DOC, čeština).

 

Číst 4066 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.