pátek 29 březen 2024
Text Size

Acer Jade Z (dobře vybavený) a Acer Liquid Z220 a Z520 (levňoučké…)

Poprvé s LTE a odolným sklem Gorilla Glass (Jade Z), poprvé s Androidem 5.0 (Z220) a tradičně s třemi různými módy práce pro různé uživatele. Jsou tu ale i tenká provedení a např. zvuk v DTS!  

Foto: Acer

 

Výše uvedené různé režimy práce se týkají dvou ultralevných novinek Acer Z220 (2.499 Kč, březen, foto dole) a Acer Z520 (2.999 Kč, květen, viz foto nahoře). Výrobce je zavedl už s první generací svých mobilů, která vůbec nebyla špatná! 

Při rozdílu 500 Kč se od sebe obě novinky liší kvalitnějším fotoaparátem s automatickým ostřením a LED bleskem, a také hlasem ovladatelným předním foťákem pro bezdotykové pořízení autoportrétu. 

Příjemný bude i dvoujádrový procesor, 8 GB flash disk a 1 GB RAM nutný pro běh Androidu 5.0. Úhlopříčka LCD displeje byla oznámena pouze u Z220 – 10,2 cm (4ʺ, 233 PPI).

 

 

Jade Z (foto výše), který přijde na trh v březnu za 5.490 Kč má pochopitelně podstatně vyšší úroveň výbavy:

  • IPS displej s HD rozlišením, úhlopříčka 12,7 cm (5"), technologie redukující odlesky a odolné plast-sklo Gorilla Glass 3;
  • 64bitový, čtyřjádrový procesor Mediatek a rychlá data přes LTE (Cat. 4);
  • fotoaparát s 13 mil. pixely, světelností f/1,8, přední fotoaparát 5 mil. pixelů, f/2,2;
  • zvuk 24bitů, DTS Studio Sound;
  • tenké provedení (8 mm), hmotnost 110 gramů.

Specialitou je režim „Čtení“ chránící oči tím, že snižuje množství modrého světla omezením u obrazového procesoru a také funkce AcerExtend. Ta dovoluje z počítače s Windows plně převzít kontrolu nad mobilem, ať už prostřednictvím kabelu nebo bezdrátově, a sdílet tak obsah třeba i přes funkci uchop & pusť (drag & drop).

Výbavu doplňuje AcerNAV, což je navigační software postavený na datech od TomTomu a využívající i tzv. body zájmu (TripAdvisor). Pracuje off-line, tedy bez nutnosti spouštění datového tarifu.

 

Acer Z220 přijde na 2.499 Kč a u nás ho prý máme očekávat v březnu.

 

Číst 4673 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.