Vytisknout tuto stránku

Acer Jade Z (dobře vybavený) a Acer Liquid Z220 a Z520 (levňoučké…)

Poprvé s LTE a odolným sklem Gorilla Glass (Jade Z), poprvé s Androidem 5.0 (Z220) a tradičně s třemi různými módy práce pro různé uživatele. Jsou tu ale i tenká provedení a např. zvuk v DTS!  

Foto: Acer

 

Výše uvedené různé režimy práce se týkají dvou ultralevných novinek Acer Z220 (2.499 Kč, březen, foto dole) a Acer Z520 (2.999 Kč, květen, viz foto nahoře). Výrobce je zavedl už s první generací svých mobilů, která vůbec nebyla špatná! 

Při rozdílu 500 Kč se od sebe obě novinky liší kvalitnějším fotoaparátem s automatickým ostřením a LED bleskem, a také hlasem ovladatelným předním foťákem pro bezdotykové pořízení autoportrétu. 

Příjemný bude i dvoujádrový procesor, 8 GB flash disk a 1 GB RAM nutný pro běh Androidu 5.0. Úhlopříčka LCD displeje byla oznámena pouze u Z220 – 10,2 cm (4ʺ, 233 PPI).

 

 

Jade Z (foto výše), který přijde na trh v březnu za 5.490 Kč má pochopitelně podstatně vyšší úroveň výbavy:

  • IPS displej s HD rozlišením, úhlopříčka 12,7 cm (5"), technologie redukující odlesky a odolné plast-sklo Gorilla Glass 3;
  • 64bitový, čtyřjádrový procesor Mediatek a rychlá data přes LTE (Cat. 4);
  • fotoaparát s 13 mil. pixely, světelností f/1,8, přední fotoaparát 5 mil. pixelů, f/2,2;
  • zvuk 24bitů, DTS Studio Sound;
  • tenké provedení (8 mm), hmotnost 110 gramů.

Specialitou je režim „Čtení“ chránící oči tím, že snižuje množství modrého světla omezením u obrazového procesoru a také funkce AcerExtend. Ta dovoluje z počítače s Windows plně převzít kontrolu nad mobilem, ať už prostřednictvím kabelu nebo bezdrátově, a sdílet tak obsah třeba i přes funkci uchop & pusť (drag & drop).

Výbavu doplňuje AcerNAV, což je navigační software postavený na datech od TomTomu a využívající i tzv. body zájmu (TripAdvisor). Pracuje off-line, tedy bez nutnosti spouštění datového tarifu.

 

Acer Z220 přijde na 2.499 Kč a u nás ho prý máme očekávat v březnu.

 

Číst 4698 krát