pátek 19 duben 2024
Text Size

E-Ink Fina: elektronický papír na novo

Společnost E Ink Holdings uvedla zcela novou technologii elektronického papíru, která pracuje na bázi TFT.

 

Fina má být prvním elektronickým papírem (EPD) na bázi TFT, který vstoupí do sériové výroby. (Co je to Fina, se dozvíte ve stručnosti zde - odkaz se otevírá do nového okna.)

TFT, tedy Thin Film Transistor, je využíván u běžných LCD, avšak Fina ho využívá trochu jinak a pracuje také s podstatně tenčím a lehčím sklem. Váží tak polovinu toho, co ekvivalentní LCD TFT (60 g) a je o polovinu tenčí. Jak toho bylo dosaženo, E Ink Holdings, což je společnost založená v roce 1992 na Tchaj-wanu patřící do skupiny YFY, neoznámil. Nicméně už víme, že v dotykové podobě bude použit v čtečce PocketBook CAD Reader, určené pro práci přímo v terénu, tedy na stavbách.

Jedná se o vůbec první zařízení určené speciálně pro zobrazování výkresů vytvořených v AutoCadu. Jeho úhlopříčka má být 33,8 cm (13,3ʺ), zabudován je dvoujádrový procesor pracující na frekvenci 1 GHz, a vše doplňují 2 GB operační paměti RAM a 16 GB diskového prostoru typu flash. 

Pocket Book CAD Reader pracuje s operačním systémem Android 4.0 a nechybí ani rozhraní Wi-Fi, 3G modul, akumulátor s extrémně vysokou kapacitou 8 000 mAh a předinstalovaná aplikace schopná číst a kombinací doteků a pera dokonce i upravovat výkresy v čemž jí pomáhá digitizér Wacom. 

Společnost E-Ink ještě zdůrazňuje vysokou energetickou účinnost displeje Fina, která si prý nezadá s čtečkami s elektronickým inkoustem a stále ještě vynikající čitelnost na přímém světle. 

 

Nový displej E-ink Fina určený především pro strojařské a stavařské výkresy.

 

 

 

Číst 4127 krát Naposledy změněno středa, 23 duben 2014 21:34

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.