úterý 19 březen 2024
Text Size

Mapy.cz: „plánovač výletů“ spuštěn v betaverzi

AKTUALIZOVÁNO  Nová funkce vám nabídne okruh místy, která stojí za to vidět, a to nejen v přírodě, ale třeba i v centru Prahy. Kromě trasy uvidíte i itinerář, včetně dostupných fotografií. 

Foto: autor

AKTUALIZOVÁNO, 16.7.2015, 18:30 h: Nově zavedena betaverze plánovače vodáckých tras. Ke stávajícím ikonkám auta, MHD, kola a chodce tak přibyla ikonka vodáka.

 

Tzv. plánovač výletů pojmenovaný jako „Výlet“ nahradil ve veřejné betaverzi dosavadní plánovač okruhů.

Díky vylepšením zvládne do trasy zahrnout nejen hrady a zámky, ale vlastně jakékoli „body zájmu“ (POI) společně s popiskem a  fotografiemi a také parkovacími místy v okolí. Zobrazit si můžete trasu pro pěší i cyklisty, zatím se však neregistrují bezbariérové vstupy, resp. trasy vhodné například pro kočárky.

Pokud používáte Mapy.cz pro Android, budete mít výlet dostupný také v režimu off-line ve svém mobilním telefonu a není tak problém si výlet dopředu naplánovat a trasu si s pomocí funkce „Můj batůžek“ uložit.

Výletní trasu si můžete vytvořit pro opravdu jakékoli místo v České republice, doba trvání provozu betaverze oznámena nebyla.

 

Číst 4034 krát Naposledy změněno čtvrtek, 16 červenec 2015 18:23

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.