úterý 19 březen 2024
Text Size

Netgear EX3800: rozšíření „wifiny“ trochu jinak

První Wi-Fi extender s vlastní, resp. průběžnou elektrickou zásuvkou představil známý výrobce s tím, že zvládá nejen normu „ac“, ale i duální režim. Kompatibilní je nejen s firemními směrovači… 

Foto: Netgear

 

Extender nabízí pokrytí mrtvé zóny dvoupásmovou Wi-Fi sítí s kombinovanou rychlostí až 750 Mb/s to vše za cenu 2.290 Kč. Díky zabudované elektrické zásuvce nepřijdete o tu stávající, navíc je zabudován i konektor Ethernet (LAN) RJ-45, který lze používat zcela nezávisle.

EX3800 pracuje na frekvenci 2,4 i 5 GHz a lze ho konfigurovat tak, že se může používat i jako plnohodnotný přístupový bod Wi-Fi sítě. Jak také vidíte z fotografie, je vybaven dvěma anténami a díky firemní technologii FastLane dokáže obě frekvenční pásma spojit do jednoho bezdrátového připojení, což pochopitelně musí umět i napojované zařízení.

Zprovoznění extenderu, resp. jeho napojení na router (směrovač) by podle výrobce mělo být rychlé a mělo by ho stačit jen připojit do elektrické zásuvky a vytvořit zabezpečené připojení do stávající Wi-Fi sítě stiskem WPS nebo přes aplikaci Netgear Genie. Přes ni rovněž upravíte jednotlivé funkce, jako například správu pokrytí Wi-Fi či plánování rodičovské kontroly a extender můžete propojit i s volně dostupnou aplikací Netgear WiFi Analytics. Ta poskytuje informace o síti a pomáhá s její optimalizací.

Číst 3864 krát Naposledy změněno pondělí, 06 červenec 2015 03:51

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.