čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Huawei Consumer: nárůst tržeb o 69 % a před Samsungem a Applem

Finanční výsledky spotřebitelské divize za první pololetí roku 2015 mluví o výrazném nárůstu. Jen celkové tržby dosáhly 9,09 miliardy USD s výše zmiňovaným meziročním nárůstem 69 %.  

Foto: Huawei

Tržby divize činily 32 % celkových tržeb mateřské společnosti Huawei Technologies, přičemž tržby z prodeje mobilních zařízení dosáhly v prvním pololetí roku 7,23 miliardy USD, což znamená meziroční nárůst o 87 %.

Růst odbytu chytrých telefonů překonal růst celého trhu a v prvním pololetí 2015 dodala společnost 48,2 milionu kusů. To představuje meziroční nárůst o 39 %, zatímco celosvětová poptávka po chytrých mobilech vzrostla za stejné období pouze o 7 %!

Na samotném čínském trhu společnost Huawei, podle GFK, předstihla Samsung a Apple a získala největší podíl na trhu, a to jak v březnu a v dubnu, tak v květnu a v červnu, a to o více než deset procent!

V oboru tzv. připojených automobilů uzavřela společnost v prvním pololetí roku 2015 strategické partnerství s automobilkami Audi, Mercedes-Benz a Volkswagen přičemž první dvě pověřily své externí dodavatele, aby v jejich budoucích zařízeních pro síťové připojení používaly komunikační 4G moduly Huawei.

V květnu 2015 byl Huawei poprvé uveden v žebříčku stovky nejhodnotnějších značek světa „BrandZ Top 100 Global Brands”, a to na 16. místě v kategorii a s hodnotou značky 15,3 mld. USD.

 

Číst 4891 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.