čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Technisat TechniRadio 1: přenosné a levné DAB. A v češtině!

Ve dvou barvách a v češtině, resp. ve slovenštině, by měl být do konce měsíce ke koupi nový přenosný přijímač pro digitální rozhlasové vysílání DAB+ nabízející i příjem v rámci analogového FM. 

Foto: Technisat

Recenzi přijímače jsem dělal pro Digizone.cz a jde zde (externí odkaz, nové okno).

K dispozici jsou dva budíky s možností odloženého zvonění a uložení až 20stanic pro FM a dalších 20 pro DAB+ (III. pásmo), přičemž čtyři jdou vyvolat přímo tlačítky.

Nastavení se provádí přes dvouřádkový, bíle podsvícený displej na němž mj. můžete vidět i kvalitu signálu, datum a čas, informace o stanici či vysílaném pořadu.
Příjemnou funkcí je regulace jasu, a to jak v zapnutém režimu, tak v režimu pohotovostním, a také zachování uložených stanic i při výpadku napájení. K dispozici je také automatická aktualizace datumu a času nejen z DAB+, ale přes RDS i z FM.

K poslechu lze využít vestavěný mono reproduktor (1 W RMS), sluchátka (3,5 mm jack), nebo externí reproduktory.

TechniRadio 1 s rozměry 180 x 95 x 42 mm a hmotností 310 g lze napájet ze sítě 230 V nebo z tužkových baterií (4x AA).

Zaplatíte za něj 1.680 Kč, resp. 60 €.

 

 

Číst 5781 krát Naposledy změněno středa, 19 srpen 2020 00:42

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.