pátek 19 duben 2024
Text Size

Češi čtou. Vždy četli. Jen se o tom poslední dobou moc nevědělo!

Podle podzimního průzkumu sponzorovaného společností PocketBook, přečte plných 66 % Čechů více než jednu knihu měsíčně!

Foto: PocketBook

 

Průzkum probíhal ve dnech 26. října až 30. listopadu 2015 na stránkách www.chip.cz a www.ppk.cz a zúčastnilo se ho téměř 500 respondentů. Jejich úkolem bylo odpovědět na šest otázek týkajících čteček elektronických knih, získávání obsahu, či například srovnání čteček s klasickými knihami.

Mezi účastníky byli téměř rovný dílem zastoupeni muži i ženy a zajímavé bylo, že přesně 50 % z nich už elektronickou čtečku používá.

Z průzkumu také vyplynulo, že 66 % jeho účastníků přečte více než jednu knihu za měsíc a 16 % dokonce tři a více. Naopak 20 % přečte za půl roku pouze jednu knihu.

 

U odpovědí byla možnost výběru mezi více variantami. Proto je součet vyšší než 100 %. Grafika: PocketBook, zdroj dat: viz grafika.

 

Číst 5418 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.