pátek 29 březen 2024
Text Size

Acer Jade Primo s Windows 10 Mobile nahradí i PC

V únoru přijde i na český trh nejvyšší řada mobilů Aceru vyznačující se mj. 5,5palcovým OLED displejem, vysokou úrovní zabezpečení a schopností práce à la notebook. 

Foto: Acer

 

Mobil v ceně 15.990 Kč, resp. 569 €, je poplatný designu první generace Jade, tj. zaoblený a tenký s jemně vlasově kartáčovaným povrchem přední a zadní strany. Styl doplňuje kruhový volič a obdobně provedený zadní fotoaparát a reproduktor.

Aby mohlo být tělo co nejtenčí, je anténa vytvořena technologií umožňující ji integrovat do zadního krytu a dotyková vrstva není v podkladu, nýbrž přímo na vnějším povrchu skla displeje (technologie on-cell).

Výrobce u mobilu zdůrazňuje především následující vlastnosti:

  • Zmiňovaný zaoblený a tenký design a odolné sklo 2.5D Corning Gorilla Glass.
  • Full HD displej typu AMOLED s úhlopříčkou 5,5", tedy 14 cm, a pohledovými úhly 176°.
  • Fotoaparát se světelností 2,2, snímacím čipem 21 mil. pixelů a dvojitým LED bleskem; přední je širokoúhlý s 8 miliony pixely.
  • Bezdrátové připojení LTE, Cat. 6 a 802.11 ac MIMO.
  • Zdůrazněná funkce multitaskingu a osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 808, 3 GB paměti RAM a 32GB flash disk.
  • Zabezpečení na podnikové úrovni a funkce pro správu zařízení.
  • Pokud je k mobilu připojen externí displej, umožní funkce Continuum univerzálním aplikacím ve Windows 10 Mobile možnost práce jako na PC.

Monitor můžete připojit buď přes USB typ C, příslušenství Wireless Display nebo přes tzv. Display Dock a napojit můžete i klávesnici a myš, případně využít klávesnici virtuální.

Jade Primo následně zvládá i promítání prezentací na projektoru a nechybí ani přehrávání videí na televizoru během současného používání dalších aplikací.

Číst 5367 krát Naposledy změněno úterý, 05 leden 2016 04:06

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.