Vytisknout tuto stránku

Den bezpečnějšího internetu: UPC spouští kampaň cílenou na učitele

Podle vlastního průzkumu UPC nemá u nás pětina rodičů přehled o aktivitách svých dětí na internetu. A protože je 9. únor zaměřen právě na bezpečnost na internetu, je toto téma navýsost aktuální. 

Grafika: UPC

 

Liberty Global, což je mateřská firma UPC, spouští dnes spolu s partnery, společností Google a organizací Insafe, kampaň na sociálních mediích cílenou na učitele. Ta by je měla přivést na vzdělávací web www.webwewant.eu s příručkami a učebními plány.

Průzkum byl proveden na 224 respondentech, rodičích s dětmi ve školním věku v průběhu ledna 2016.

Výsledkem mj. je, že pětina rodičů v Česku nemá přehled o aktivitách svých dětí na internetu a třetina dětem na internetu žádná pravidla nestanovuje, a to ani při využívání sociálních sítí. Bezpečnostní incident pak na internetu řešila už každá čtvrtá rodina.

Shrnuté výsledky vypadají takto, další informace v grafice pod článkem:

  • Šest z deseti dětí tráví na internetu denně méně než hodinu. Každé desáté dítě brouzdá na internetu denně více než 4 hodiny.
  • Každé druhé dítě používá pro přístup na internet společný rodinný počítač, třetina dětí má vlastní tablet, třetina chytrý telefon a čtvrtina vlastní počítač nebo notebook.
  • Pětina rodičů své děti nijak nepoučila o nutnosti zabezpečení v souvislosti s elektronickou komunikací.
  • Více než polovina rodičů své děti poučila o nesdělování osobních údajů na internetu.
  • Silné heslo k přístupu do e-mailu používají více než tři čtvrtiny rodičů, ale jen polovina dětí.
  • Šest z deseti rodin řešilo bezpečnostní problém na internetu svépomocí, dvě pětiny za pomoci přátel, přibližně desetina vyhledala odbornou pomoc a desetina problém nijak neřešila.

 

 

Číst 5023 krát