pátek 29 březen 2024
Text Size

Panasonic TX-L65WT600: Ultra HD, HDMI 2.0 a zdvojené tunery

Televizor byl oznámen na zářijovém veletrhu IFA v Berlíně, prodej v Česku začal v prosinci. Na rozdíl od drtivé většiny ostatních přichází s aktivním 3D.

Foto: Panasonic

 

Stávající Ultra HD televizory (odkaz se otevírá do nového okna), které si můžete i koupit, tj. především Philips 65PFL9708 a Toshiba 65L9363D, nabízejí jednu sadu tunerů, USB 3.0, rozhraní HDMI 1.4 (odkaz se otevírá do nového okna) a zobrazení videa se snímkovou frekvencí maximálně 30 sn./s. 

Panasonic připravil televizor s rozlišením Ultra HD se zdvojenými tunery DVB-T/C/S/S2/T2, takže můžete jeden program sledovat a druhý souběžně nahrávat, nebo ho můžete sledovat například na tabletu, nejnovější rozhraní HDMI 2.0 (odkaz se otevírá do nového okna) a snímkovou frekvenci 50, resp. 60p za sekundu. Návdavkem přidává i herní rozhraní DisplayPort (1.2a) a aby toho nebylo málo, má mít i další věc, kterou stávající UHD televizory neumí: vestavěný dekodér 4K H.264 (MPEG4) dovolující přehrávání Ultra HD obsahu i z rozhraní USB, resp. z mechaniky paměťové karty SD.

Úhlopříčka je opět 165 cm (65ʺ), rozlišení 3 840 x 2 160 bodů, panel má certifikaci THX 4K a isf a je kompatibilní s kalibračním softwarem CalMAN. Nicméně dá se využít i jednoduché kalibrace zabudované do aplikace Panasonic TV Remote 2, která je pro chytré telefony a tablety ke stažení zdarma a přes kterou se – mimo jiné – dá televizor i ovládat či posílat obraz z jednoho tuneru na tablet. 

Práci s „chytrým obsahem“ předznamenává možnost použít klávesnici připojenou přes USB nebo Bluetooth a také hodně překvapivá podpora HTML5 a Flash u webového prohlížeče. To by znamenalo zobrazení vcelku libovolné webové stránky. 

 

Co jsou to televizory UHD (Ultra HD, 4K) - odkaz se otevírá do nového okna

Co je to rozhraní HDMI 1.4 či HDMI 2.0 (odkaz se otevírá do nového okna)

 

 

 

 

Číst 4161 krát Naposledy změněno úterý, 24 červen 2014 03:13

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.