čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Lenovo na veletrhu CES 2014: domácí zařízení pro několik účelů

Představen byl jednak vícerežimový Horizon 2, který přepracovává koncept Table PC, cloudové úložiště a dva osobní počítače typu „vše v jednom“ – N308 s Androidem a A740.

Foto: Lenovo

Osobní cloudové úložiště Beacon ukládá data přímo u vás doma a neplatíte tak za ně žádné poplatky. Přistupujete k nim buď přes vaši internetovou linku, nebo na přímo třeba přes Wi-Fi či kabel. Více se o Beaconu dozvíte zde (čeština, externí odkaz se otevírá do nového okna).

Pokud jde o nové počítače typu „vše v jednom“ (All-in-One, nebo také AIO) jsou především vybaveny multidotykovými displeji. Lenovo A740 (viz foto v perexu) představuje stylovou klasiku s 69 cm (27ʺ) úhlopříčky, rozlišením volitelně až 2 560 x 1 440 bodů a Windows 8.1. Zabudovány jsou ovšem reproduktory od JBL a mj. i technologie NFC (odkaz se otevírá do nového okna). Mít můžete i televizní tuner a A740 jde dokonce sklopit o až 90°, takže zcela na plocho a lépe tak využít dotykového ovládání.

Posledním modelem, který zmíním, je Lenovo N308 (viz foto níže). Jde o první osobní počítač firmy s operačním systémem Android a je určen pro ty, kteří touží nejen po jeho aplikacích, ale i po hrách. Displej má úhlopříčku 19,5ʺ (49,5 cm), rozlišení 1 600 x 900 bodů a vše obsluhuje Android 4.2 a pohání čtyřjádrový procesor Nvidia Tegra. Díky tomu, že je hluboký pouhých 33 mm jde snadno přenášet a vedle klasické práce s klávesnicí v plné velikosti a myši nabídne i možnost postavení à la stojánek či položení zcela naplocho. Dokonce si můžete nechat zabudovat i akumulátor a následně pak N308 vydrží bez sítě až tři hodiny. 

Osobní úložiště Lenovo Beacon a N308 budou u nás dostupné nejdříve ve druhém čtvrtletí 2014, Horizon 2 (viz foto zcela dole) a Lenovo A740  pak nejdříve ve třetím čtvrtletí 2014. Ceny zatím nebyly stanoveny.

 

 

 

 

 

 

Číst 5546 krát Naposledy změněno úterý, 24 červen 2014 02:57

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.