Vytisknout tuto stránku

Jeden z největších počinů „marvelovek“ skončil. Druhá řada prý ale bude

Seriál, spíše minisérie, Loki skončil. Inspirace Poulem Andersonem a jeho Strážci času je myslím zřejmá (poděkování jsem si nevšiml), provedení ale bylo vynikající a plně zapadalo do koncepce „marvelovek“. Ilustrace: archiv autora

Seriál Loki se nicméně opravdu povedl. Po podivnostech typu The Defenders a Spider-Man – Homecoming či mizerných Avengers Endgame je tu něco, co má logickou stavbu, výborný scénář a minimum klasických amerických chyb, kterých jsme svědky všude možně. A těšit se dokonce můžeme na druhou řadu seriálu (při pouhých šesti dílech tomu říkejme takto), která prý skutečně bude.

Nevyzpytatelný smíšek Loki nahodil laťku a směle se může zařadit po bok toho nejlepšího, co bylo natočeno. Podle mého jde například o Kapitán Amerika - První Avenger, Agent Carter či Inhumans, které ovšem většina nerozdýchala, takže seriál záhy skončil.

U Lokiho máme nakopnutu možná i třetí řadu, ale to uvidíme až v té druhé. Po první totiž skončila zásadní dějová linka a je otázkou, jak se tvůrci vypořádají s navázáním.

Nechme se tedy překvapit. Ostatně nic jiného drtivé většině z nás ani nezbývá…

Charakteristika: Loki, USA, 2021, 6 dílů, 1. řada

 

Číst 1202 krát Naposledy změněno úterý, 01 srpen 2023 11:30