Vytisknout tuto stránku

Něco málo filmových dloubnutí: Vánoční hrad, Vikingové: Valhalla a nový Zaklínač

Mám tu pro vás se sebezapřením zhlédnuté „botoxové Vánoce s Netflixem“, ještě nevysílaný seriál „Vikingové: Valhala“ a konečně i nového Zaklínače, který nastupuje druhou řadou. Ilustrace: archiv autora

Vánoční hrad (A Castle for Christmas, 2021): kdysi neuvěřitelně svěží herečka studující na Princetonu tu září jako pěst na oko. Romantické Vánoce u mě vzali za své hned po prvním pohledu na její tvář a ještě, že jsem si film nenechal na svátky! Ať žijí botoxové Vánoce s Netflixem…

ČTĚTE TAKÉ: Něco málo filmových dloubnutí – Bridgertonovi, Krypton a Viktoriánky

Vikingové – Valhalla: „Vikingové jsou dál jeden lid.“ Seriál ještě ani nezačal, ale jen tímhle nesmyslem z ukázky se totálně zabil! Autorům poněkud uniklo, že národ Vikingů – v této realitě – nikdy neexistoval.

Zaklínač (2019): technicky dokonalé, citově vyprahlé. Nový filmový Zaklínač nedělá to, co ten knižní, na veledůležité maličkosti nedbá, takže šup s krvavou dýkou do pochvy, a kamera a střih jsou hodně podivné, jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout, zda ho ukázat v syrové podobě à la Hra o trůny, nebo jen jako polívčičku pro malé děti. A ta z něj bohužel často je!

A druhá řada?

Netflixu se povedlo skvělou ságu Andrzeje Sapkowskiho dokonale zazdít stejně, jako se Amazonu povedlo zničit Asimovovu Nadaci. Duch díla je pryč a snad za to alespoň autoři (samozřejmě knihy) dostali dobře zaplaceno!

P. S.: Neodolal jsem a stáhnul si „starého polského“ Zaklínače s výborným dabingem, který se ČT rozhodně povedl. I přes slabé až hodně slabé efekty je polské provedení stále o třídu lepší. Toho nového asi tedy měli svěřit Polákům a dát jim k tomu peníze na efekty i když v dnešní době… Kdo ví? Podle mě by byli schopni natočenou Seksmisji :) dát do trezoru a do klatby! Mimochodem víte, kdo je horší než katolík?

 

Číst 1175 krát Naposledy změněno čtvrtek, 23 prosinec 2021 02:26