Vytisknout tuto stránku

Svatá EU nám chce diktovat, jaký televizor si můžeme koupit! Co tenhle slepenec ještě nevymyslí…

Evropskou unii mám rád, tedy měl jsem rád. Doufal jsem, že vše dospěje k rychlé integraci do jednoho státu à la U. S. A. a v budoucím zcela hegemonistickém světě budeme mít své místo. A také že malé státečky, jako Česko, na které všichni kašlou, budou mít své zastání a jako součást velkého celku někdy dokonce prosadí i své myšlenky. Ilustrace: archiv autora

Mýlil jsem se.

Hrubě jsem se mýlil!

Nikým nevolení úředníci EU se nepřestávají montovat do jednotlivých zemí. Bez diskusí si dělají co chtějí a přitom často i věci, kterým vůbec nerozumí. Na jedno dobré opatření (naposledy zavedení USB-C) je tu deset špatných plus několik úplně pitomých. Viz pseudo ekologická elektroauta a zničený nový energetický štítek.

Na letošní rok se prý chystá další – zákaz televizorů s rozlišením Ultra HD (8K). Nějaký, v rámci EU jistě špatně placený génius, totiž usoudil, že telky s 8K „moc žerou“ a tak jim – prý od března – zatne tipec. Že daleko více než rozlišení „žere“ vnitřní zpracování, nesmyslné umělé inteligence, neuronové sítě či porovnání jednoho políčka se stovkami tisíc dalších obrazů, to nikoho nezajímá. Jak to funguje uvnitř, přece není důležité. Úředník má svou vizi a basta!

Jestli se takhle pitomost skutečně dostane do praxe, vytočí mě EU ještě více a v dalších volbách budu volit partaj, která mi nabídne zákon o obecném referendu. Pak zkusím prosadit hlasování o nesouhlasu : ) se zákazem 8K a budu přesvědčovat spoluobčany, aby té zhovadilosti – a mnoha dalších, včetně zákazu aut se spalovacím motorem – řekli NE.

À propos, když EU tolik dbá na úspory energie a uhlíkové cosi, proč neuvalí 30% daň na zboží nesmyslně vyráběné v Číně a dovážené „skvělými ekologickými transporty“? Proč třeba nepřikáže národním státům, ať pozastaví vyjádření tzv. památkářů, aby si lidé mohli zateplit další budovy, hodit na ně soláry a pak třeba i fotovoltaiku a také v nich využít tepelných čerpadel bez nesmyslů typu „to nejde, nevypadalo by to dobře!“

Jak je vidět, sice tu máme další krizi, ale zjevně ne natolik velkou, aby svatá EU (a naše nejskvělejší vláda, a město Praha) začala trochu více přemýšlet.

Pardon, napsal jsem přemýšlet?

Přemýšlení bolí a proč si jím tudíž při tom pakatelu, který na EU lidí berou, vůbec zatěžovat mozek?

Jednoduše to zakážeme.

„Ono nám to stejně zase nějak projde!“

 

Číst 916 krát