Vytisknout tuto stránku

Nové a velmi levné DAB rádio Silvercrest SDABC 1 A1 z Lidlu má problémy

Informuje o tom Televizní web s tím, že novinka dosti rychle zlevněná ze 799 Kč na 599 Kč „šumí“. Bohužel Lidl se mnou (nejen) už před časem zcela přestal spolupracovat a komunikovat. Foto: Lidl

Jelikož s Televizním webem už několik let úzce spolupracuji, zkoušel jsem pro něj tento přijímač. Ovšem díky změnám v tiskovém oddělení se spolupráce se společností Lidl výrazně zhoršila, resp. ulpěla na nule, takže jsem si nakonec musel VKV/DAB rádio zakoupit a následně vrátit; nyní je to ve fázi „pokusu o vrácení…“, takže uvidím, jak to dopadne. Bohužel toto je zároveň důvodem, proč už netestuji DAB přijímače z Lidlu, které vždy měly výbornou pověst a hlavně nabízely výtečnou kombinaci cena/výkon!

ČTĚTE TAKÉ: DAB rádio SilverCrest SDR 15 A1 aneb Pohodička za 600 a s neuvěřitelnou výbavou (test, externí odkaz)

Je smutné, že po několikaleté pohodové spolupráci, kterou řada čtenářů kvitovala (články vycházely na digirevue.cz, digizone.cz i na televizniweb.cz) stačí malá změna na tiskovém oddělení a vše je najednou jinak.

A zmiňovaný Silvercrest SDABC 1 A1?

Přijímač s  nyní velmi nízkou cenou a hodně zajímavými parametry (mj. 2x 30 paměťových míst pro stanice, výstup na sluchátka či funkce AMS pro automatické ladění kanálů VKV/FM s jejich taktéž automatickým ukládáním do paměti) vydává v nízkých hlasitostech šum, který byl v případě připojení sluchátek už nepřeslechnutelný a přecházel až do jakéhosi bručení.

Více v dnešním článku na Televizním webu (externí odkaz).

Po zkušenostech z poslední doby s minimálně dvěma (spíše více) přijímači, které se chovaly obdobně začínám mít pocit , že certifikace vlastností má v této fázi smysl i u DAB.

Co všechno testují CRA při certifikacích digitálních rozhlasových přijímačů DAB+ najdete v samostatném článku na Televizním webu (externí odkaz).

Číst 3140 krát Naposledy změněno pondělí, 19 duben 2021 09:09