Vytisknout tuto stránku

Bezdrátová sluchátka TCL Movie Audio S150 (test) jsou levná, funkční a pro nenáročné

Nestojí moc i když jsou skutečně „True Wireless“, tedy čisté pecky do uší. Fungovaly ale bez prakticky problémů a pro telefonování byly výborné. Navíc můžete použít jen jednu… Foto: autor a TCL

 

Hodnocení: 75 % 

  • pro: pohodlné na nošení (nijak netlačí) i když jsou bez gum, šikovný nejen dobíjecí dok s jasně udanými pozicemi obou sluchátek (nejdou zasunout obráceně), pro hands-free výborné
  • proti: párování s mobilem může být někdy náročnější, chybí zejména basy

Můžete očekávat: Při ceně 799 Kč je vám asi zřejmé, že jsou určeny jen pro nenáročný poslech, což není nic proti ničemu. Důležitější je, že jsou funkční i když se vám může stát, že se budou o něco hůře (déle, náročněji) párovat s některými mobily. To vyjadřuje i moje hodnocení stejně, jako to, že se musíte připravit na praktickou absenci basů a častou přemíru výšek.

Sluchátka a maličkatý dok o rozměrech 52 x 27 x 52 mm (švh).

 

Jsou skutečně „true wireless“ (samostatné pecky s jakousi tyčkou), jsou bez gum a do uší se jen zastrčí. Tvar je trochu podivný, bez označení pravé a levé strany a zřejmě se počítá s tím, že je automaticky dáte „nožkou“ dolů. Ta vám následně trčí z ucha a pohled na vás je tak nějak podivný. Ale jsme v cenové relaci kolem tisíce korun a tady se to neřeší. Mimochodem která pecka je levá a která pravá snadno poznáte, když je máte v pouzdře. Vpravo je prostě vpravo, otočit, tedy obráceně zasunout, nejdou, takže je to zcela evidentní.

Sluchátka lze používat buď obě, nebo jen jedno, a to i jako hands-free. V tomto případě si s výhodou prodloužíte provozní dobu, protože se vám druhá audio pecka může dobíjet. Tohle je určitě šikovné!

Sluchátka jsou z kvalitního plastu s konektory pro dobíjení a informační LED. A pro jistotu s označením levé a pravé části.

 

Test nejzákladnějších funkcí

  • Design, zpracování: vše bezchybné, pohodlné nošení v uchu, výborně navržený dok kombinovaný s nabíjecím pouzdrem minimálních rozměrů. Obě sluchátka v něm nelze zaměnit, takže je vždy jasné, do kterého ucha přijdou. Plastové pecky (měniče 13 mm) jsou bez gum, takže každému sedět nemusí. Kompatibilní se systémy Android a iOS, krytí IP54.
  • Propojení přes Bluetooth: zkoušeno se třemi mobily s různými verzemi o. s. Samsung S10 Lite (Android 11), Sony Xperia XZ (Android 6) a TCL Plex (Android 10). Párování bylo, s výjimkou Samsungu, kde jsem to musel dělat několikrát, jednoduché a svižné. S10 Lite se do spojení příliš nechtělo a klaplo to asi až na potřetí a po restartu mobilu.
  • Ovládání: dotykové, k dispozici pevně daná sada příkazů. Například přijmutí hovoru dvojitým klepnutím, ukončení dotykem po dobu 2 s (vše názorně vysvětleno v papírové příručce). Zapnutí je automatické po vyjmutí z pouzdra, vypnutí po vložení také (cca minuta). Zapnout a vypnout je ale můžete i ručně (pokud nejsou v pouzdře).
  • Akumulátor: použit je princip LiPo, tedy lithium polymer, který je zcela bez paměťového efektu. Dobíjení přes USB-C, udaná výdrž je v tabulce. Pecka je po zasunutí do doku vždy automaticky dobíjena.
  • Zvuk, reakce na hovor: podání audia skoro bez basů a často i s přílišnými výškami, ceně ovšem odpovídá. Při použití jako hands-free druhá strana vždy hlásila bezproblémový poslech a také vysokou citlivost na případný hluk v okolí nositele sluchátek.
Sluchátka, pecky, v dobíjecím a ochranném doku. Jejich umístění si nemůžete splést.

 

Jaká jsou? Ceně odpovídají

Na ovládání je třeba si zvyknout, to ale musíte i u jiných sluchátek. Aplikace ve které by se dalo ovládání nebo další vlastnosti upravit k dispozici není. Gesta si nejspíše zapamatujete rychle, ostatně většina z nás jich používá jen pár.

Movie Audio S150 jsou poslechově vysloveně jednoduchá a krátce řečeno je tu spousta někdy až drnčivých výšek a velmi málo basů. Nic co by se vzhledem k ceně nedalo očekávat. Výhodou naopak je, že s nimi klidně vydržíte nejspíše i několik hodin, protože netlačí a dobře padnou do ucha. Tedy alespoň mě netlačila.

Potěší i to, že ani sluchátka, ani dok nepůsobí nijak lacině, plast i tvar vypadají vkusně. Na poslech muziky sice nejsou, ale pro hands-free či mluvené slovo poslouží dobře.

 

Tabulka vlastností

Číst 1644 krát Naposledy změněno čtvrtek, 26 srpen 2021 21:19