Vytisknout tuto stránku

„Push“ chladničky? Má je Indesit a s 15letou zárukou na kompresor!

Známe zprávy typu push, letitě jsou na trhu i „pušapky“ a našlo by se jistě i něco dalšího. O chladničkách jsem ale nikdy neslyšel a marketingový novotvar Push & Go tak doprovází některé poslední novinky značky Indesit. Foto: Indesit

U nových kombinovaných chladniček má jít o, cituji, „…rychlé obnovení optimálních podmínek i po vložení mimořádně velkých týdenních nákupů, a to pouhým stiskem stejnojmenného tlačítka“. A výrobce v zaslané zprávě ještě dodává: „Nové chladničky mají mimořádně variabilní interiér, police s extrémní nosností 100 kg a jsou vybaveny i speciálními zásuvkami nebo praktickou úložnou dózou Pick & Go pro uskladnění či přenos potravin. Na kompresory spolehlivých chladniček se vztahuje nadstandardní 15letá záruka!"

Tolik citace a nyní se pojďme podívat na uvedené modely a vybrané technické parametry. Uvedeny byly čtyři z toho dva bez výše zmiňované funkce. Všechny mají šířku 60 cm a nemusejí se odmrazovat.

 

LI8 SN2E K přijde na 8.500 Kč.

 

Chladničková klasika třeba i v černé

Indesit LI7 SN1E X a Indesit LI8 SN2E K se liší nejen barvou (nerez a černá), ale také výškou. Ta je v prvním případě 176 cm a v druhém 189 cm. Společnou pak mají technologii Pure Wind, která po opětném zavření chladničky zrychleně sníží vnitřní teplotu (pochopitelně není tak výkonná, jako Push & Go). A děje se tak prý pokaždé, když otevřete a zavřete dvířka. Společná je i rozměrná zásuvka na ovoce a zeleninu a speciální šuplík v mrazničce do kterého můžete umístit extra rozměrné potraviny.

S podrobnějšími parametry se podívejme na model LI8 SN2E K. Jeho průměrná roční spotřeba energie je 310 kWh a odolnost při výpadku proudu je udávána na 16 hod. Celkový objem je 328 l, chladnička zabere 230 l. Hlučnost     je udávána na 40 dB.

 

Indesit INFC8 TO32X. Nádobu Pick & Go vidíte hned v úvodu, ovládání je na snímku níže.

 

Vyspělejší modely s dotykovým ovládáním a…

Další dva výrobky, Indesit INFC8 TO32X (191 cm, nerez, 11.990 Kč) a Indesit INFC9 TI21W (203 cm, bílá, cena nezjištěna), jsou už vyšší a používají také zmiňovanou funkci Push & Go u které výrobce hovoří o „až o 40 % rychlejším zchlazení nákupu“. V podstatě tedy jde o zapnutí jakéhosi „extra chlazení“, což je funkce (tzv. super mrazení), kterou známe z provozu mrazničky.

U těchto modelů také už najdeme šuplík se zvýšenou vlhkostí, resp. její regulací, a nechybí ani nulová zóna pro maso a ryby.

Model v bílé má ovládání uvnitř chladničky, nerez na vnější straně dveří a k dispozici má i nádobu zvanou Pick & Go.

U nerezové INFC8 TO32X je průměrná roční spotřeba energie 252 kWh, odolnost při výpadku proudu 17 hod. a čistá kapacita chladničky 231 l, mrazáku 104 l. Udáván byl ještě mrazicí výkon 11 kg za 24 hod., hlučnost je 40 dB.

Indesit INFC8 TO32X – řízení teploty.

 

Číst 1118 krát Naposledy změněno úterý, 24 srpen 2021 04:57