Vytisknout tuto stránku

Máme tu operační systém Windows 11, který vlastně nikdy neměl vzniknout

VČETNĚ ODKAZU NA KONTROLU KOMPATIBILITY: „Božská okna“ původně měla končit desítkou, ale časy se mění a sliby také. Vzpomínám si například jak dlouhé roky Microsoft sliboval, že odstraní zásadní chybu Excelu při práci se schránkou, ale nikdy to neudělal… Obrazovky: Microsoft

Windows 11 mají přinést částečně přepracované uživatelské rozhraní (tlačítko Start a lišta je nyní uprostřed – viz úvodní foto), prý i lepší způsoby komunikace s okolím, propracovanější widgety (jakési moduly – trefnější překlad neznám) a mimo jiné také přepracovaná Oznámení, která jsou ve Windows 10 tak nějak na levačku a ničem.

ČTĚTE TAKÉ:

Vylepšeno prý má být i herní prostředí a uživatelské rozhraní určené pro dotykové ovládání, ale s tím Microsoft desítky let bojuje a moc šancí bych tomu nedával. Počítače kompatibilní s Windows 11 si už můžete zakoupit a odkaz najdete níže.

Více o Microsoft Windows 11 přímo u výrobce, včetně kontroly kompatibility vašeho PC a odkazu na koupi nových kompatibilních počítačů (externí odkaz, nové okno, čeština).

 

P. S.: ad perex – a víte co na tom bylo nejkuriosnější? Firma nejprve problém nepřiznávala, pak přiznávala a slibovala opravu a nakonec prohlásila, že ji neudělá, protože si na to už uživatelé Excelu zvykli!!!

 

P. P. S. Víte co mě zajímá nejvíce? Zda půjde jednoduše nastavit rozhraní ze starých Windows, potažmo z Windows 10. Nevěřím totiž, že ho Microsoft dokáže vylepšit…

Číst 1208 krát Naposledy změněno čtvrtek, 07 říjen 2021 12:09