Vytisknout tuto stránku

Česko a Slovensko: Netflix sice roste, naprostou jedničkou je ale Voyo

Zdaleka největší světový i domácí výrobce televizorů oznámil, že podle jeho statistik využívání aplikací zaznamenal loni značný nárůst počtu uživatelů nejrůznějších služeb IPTV/VoD (co je to). Interní data ze zabudovaných aplikací v televizorech Samsung hovoří jasné! Foto: archiv autora a Samsung

Obecně vzato si v televizorech společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak meziročně výrazně polepšily placené streamovací služby (o 80 %), hudební aplikace (o 75 %) a IPTV (o 40 %). Meziroční pokles naopak zaznamenalo využívání lokálních zpravodajských APP (15 %) a konkrétně Lidovky.cz přišly o 30 % a iDnes.cz o 20 % uživatelů. Na úvodním snímku pak vidíte nový ovladač pro TV 2022, kde jsou tlačítka vyhrazená aplikacím na placených pozicích uspořádaná jinak.

ČTĚTE TAKÉ: Aplikace pro chytré televizory 2022 – co kdo nabízí a co můžete očekávat

Jedničkou v meziročním nárůstu byly služby Voyo.cz (2021 oproti 2020 o plných 170 %) a Voyo.sk (dokonce o 360 %). U Netflixu Samsung oznámil meziroční přírůstek 90 %, Amazon Prime Video vzrostl o 80 %, HBO GO, resp. HBO Max, Apple TV a Rakuten TV shodně o 60 %. A je tu i neznámý Dramox u kterého bylo ohlášeno 50 % plus.

Výsledkem interních statistických dat nejprodávanější značky televizorů na českém a celosvětovém trhu je i to, že vede zábava a zájem o zpravodajské aplikace klesá, což odpovídá obecné únavě po kovidu a neustálých zprávách o válce nějakých šest set kilometrů od nás.

Jedničkou v hudebních aplikacích bylo Spotify, které v rozmezí 2020/2021meziročně navýšilo počet uživatelů o 110 %, dále Rádio by myTuner (o 60 %) a Apple Music (o 50 %). Pětiprocentní růst pak zaznamenaly aplikace českých stanic Frekvence 1, Evropa 2 a Express.

Nový ovladač pro TV 2022 má předělanou část s aplikacemi.
Číst 2438 krát Naposledy změněno pátek, 20 květen 2022 12:17