Vytisknout tuto stránku

Profi meteostanice Sencor SWS 12500 s automatickou publikací dat

Novinka dovoluje přesné zobrazení i měření dat, přístup k nim přes internet odkudkoliv a také jejich automatické publikování na vybraných veřejně přístupných meteorologických platformách. Foto: Sencor

Meteostanice SWS 12500 (4.499 Kč) je vybavena bezdrátovým senzorem typu 7v1, který měří následující údaje: rychlost větru, směr větru, dešťové srážky, teplotu, vlhkost, intenzitu světla a UV záření. Pomocí přídavného senzoru lze pak měřit teplotu a vlhkost v dalším místě a připojit jich ke stanici můžete až sedm, přičemž mohou být, stejně jako senzor 7v1, umístěny až ve vzdálenosti 150 metrů.

SWS 12500 zvládá celou řadu funkcí a například zobrazí poryv větru nebo jeho průměrnou rychlost (v mph, m/s, km/h, uzlech), včetně použití Beaufortovy stupnice, a například dešťové srážky ukazuje za pomoci hodinového, denního, týdenního, měsíčního a celkového zobrazení úhrnu v milimetrech i v palcích. Samozřejmostí je předpověď až na 24 hodin založená na změně tlaku a teploty vzduchu, měření vnitřní a vnější teploty a vlhkosti s indikátorem komfortu a vývoje či třeba barometrického tlaku v relativních a absolutních hodnotách (hPa, inHg, mmHg).

U hlavní jednotky meteostanice lze displeji nastavit jednu ze tří úrovně jasu a umístit ji můžete na polici nebo na stěnu. Napájení obstarává externí zdroj, přičemž spotřeba je 5 W, k internetu je Sencor připojen přes WiFi 4 (2,4 GHz), v případě výpadku proudu se o běh postará záložní baterie.

K datům ze Sencor SWS 12500 můžete přistupovat z on-line platforem Weather Underground a Weathercloud, kam je stanice sama při připojení k internetu posílá, takže jsou součástí celkového měření.

 

Číst 1440 krát Naposledy změněno středa, 24 únor 2021 12:24