Vytisknout tuto stránku

Motorola uvádí svůj první odolný moto defy. Splnil i vojenský standard

Značka se spojila se společností Bullitt Group, která má v tomto směru značnou praxi, a podle výrobce přináší „plnohodnotnou ochranu telefonu pro zákazníky bez jakéhokoliv kompromisu ve výkonu, výpočetní síle nebo baterii“. Foto: Lenovo

Společnost si udělala průzkum a zjistila, že v posledních třech letech zničilo nebo poškodilo telefon 34 % zákazníků. Ať už šlo o pády ze střechy aut, vyklouznutí z kapsy, polití kávou nebo ponechání telefonu na rozpáleném slunci.

ČTĚTE TAKÉ: Co je to krytí IP a IPX – stupně odolnosti proti prachu a vodě

Motorola defy (7.999 Kč) plní krytí IP68 a mj. vydrží ponořený v hloubce 1,5 m až 35 minut. Navíc je certifikovaný vojenským standardem MIL SPEC 810H, pro přežití v extrémních teplotních podmínkách, vibracích a pádech a podle výrobce například přežije pád z výšky až 1,8 m (testován byl pád na ocel…). A jak Motorola podotýká, telefon „můžete mýt mýdlem stejně často, jako si myjete ruce“. Součástí mobilu je také poutko na redukci pádů, provozní teploty jsou udávány od -25 °C do + 55 °C a zařízení má zvládnout i extrémní přechody z chladu do tepla a obráceně.

 

Displej má úhlopříčku 16,5 cm (6,5") a je chráněn sklem Corning Gorilla Glass Victus s tloušťkou 0,7 mm, odsazením 0,5 mm. Zabudován je Android 10 s možností aktualizace na 11, ovládání je možné i s mokrými prsty.

Telefon je postaven na osmijádrovém procesoru Qualcomm SD662, 2 GHz, zabudováno je 4 GB RAM a 64 GB na interním disku, který je rozšířitelný přes kartu MicroSD (až 512 GB). Hlavní snímač fotoaparátu má 48 Mpix, povrch mobilu, který je ke koupi v zelené a černé barvě je texturovaný pro lepší úchop.

Nevýměnný akumulátor má kapacitu 5.000mAh, dobíjení obstarává USB-C a využít můžete až 20 W.  Výrobce udávaná výdrž je až dva dny v běžném provozu.

 

Číst 1588 krát Naposledy změněno čtvrtek, 17 červen 2021 09:37