Vytisknout tuto stránku

E-way Rescue Roadster: koncept autonomní záchranky

Na cloudové platformě 3Dexperience od společnosti Dassault Systèmes vznikl projekt „letadlo-auta“, který by mohl pomoci klidně i za nějaké další krize… Foto: Dassault Systèmes

Využití najde jak v rámci běžného integrovaného záchranného systému, tak v tradičním městském prostředí. Tam má sloužit ke snadnějšímu pohybu osob, protože vozidla by měla mezi sebou komunikovat a vytvořit tak systém předcházející nehodám a kolonám.

„Pomocí generativního designu řešení Catia se nám podařilo snížit celkovou hmotnost vozidla, přičemž nedošlo ke snížení odolnosti konstrukce. Díky lehčí konstrukci jsme mohli snížit spotřebu energie, a tedy odpovídajícím způsobem upravit i specifikaci motoru,“ říká Tony Parez-Edo Martin stojící za návrhem E-way Rescue Roadsteru.

ČTĚTE TAKÉ: „Solární dron“ XSun SolarXOne má druhou generaci. A už i úspěšně absolvoval test

Mezinárodní tým začal na projektu autonomního létajícího záchranného prostředku pracovat loni v červnu a nyní už má připravenu celou technickou dokumentaci, 3D model a simulace působení vnějších vlivů na vozidlo. Projekt se tak posouvá do další fáze.

 

Číst 1202 krát Naposledy změněno pondělí, 12 červenec 2021 21:17