Vytisknout tuto stránku

Technologie LG MicroLED získala na veletrhu Light Convergence Expo 2021 tzv. Prezidentskou cenu

Mezinárodní veletrh proběhl od 13. do 15. října v Korejském mezinárodním výstavním centru Kintex v jihokorejském Goyangu. Foto: LG

Zmiňovaná technologie MicroLED je u LG výsledkem nové metody při níž jsou čipy typu RGB přenášeny, namísto tradiční desky s plošnými spoji, přímo na skleněnou desku tenkovrstvého tranzistoru TFT (Thin Film Transistor). Výsledkem je hodně tenký panel s obrazovým bodem složeným z červené (R), zelené (G) a modré (B) barvy.

ČTĚTE TAKÉ: Co jsou to obrazovky LED a MicroLED (LED Wall a The Wall)

Nová generace tohoto systému má podle výrobce nabídnout, cituji, „živé a přesné barvy“ a také „hlubokou černou“. Modulární konstrukce pak dává zákazníkům možnost přizpůsobit velikost i tvar obrazovky prostoru a díky bezrámečkovému designu také obrazovka lépe splyne se stěnami a okolním prostředím.

Light Convergence Expo každoročně přiláká přibližně 200 firem vystavujících v 500 stáncích. Představuje se zde nejnovější vývoj v oblasti pokročilých technologií jako jsou LED, OLED, zobrazování jako takové a také osvětlení. Každoročně jsou následně na slavnostním předávání vládních cen, což zajišťují Ministerstvo obchodu, průmyslu a energetiky a Korejská agentura pro podporu obchodu a investic, oceňovány nejvýznamnější příspěvky k dalšímu technologickému rozvoji.

 

Číst 1372 krát Naposledy změněno úterý, 19 říjen 2021 14:10