Vytisknout tuto stránku

Nordic Telecom k dnešnímu dokončil fúzi dalších sedmi poskytovatelů fixního internetu

Pro operátora je to v pořadí již čtvrtá větší fúze a v rámci té poslední získá více než 26 tisíc zákazníků. Foto: Nordic Telecom

Firmy Alcom Systems, CMS Internet, Fifejdy.cz, Fortech, Leháro.NET (Biteo), Omega Tech a Tišice.Net, se k 1. listopadu 2021 sloučily do společnosti Nordic Telecom Regional. Skupina Nordic Telecom tímto krokem rozšíří svou působnost hned v několika regionech napříč celou Českou republikou. Konkrétně půjde o Berounsko, Mělnicko, Ostravsko a Svitavsko. A také o okolí Lanškrouna a Litomyšle.

ČTĚTA TAKÉ: Nordic Telecom už postavil tisíc vysílačů (BTS) v pásmu 3,7 GHz

„Naším strategickým plánem je provést fúzi všech akvizic do jediné společnosti, která bude poskytovat služby koncovým i firemním zákazníkům pod značkou Nordic Telecom po celé republice,“ říká Petr Škop, komerční ředitel Nordic Telecomu.

Fůze je pokračováním postupné konsolidace trhu v oblasti poskytování internetu v regionech a společnost prostřednictvím akvizic integruje lokální poskytovatele internetu (ISP) v Čechách a na Moravě.

Nordic Telecom také letos v červnu oznámil zprovoznění jubilejního tisícího vysílače v licencovaném pásmu 3,7 GHz. Služby společnosti nyní využívá více než 110.000 zákazníků.

 

Číst 1133 krát Naposledy změněno pondělí, 01 listopad 2021 15:47