Vytisknout tuto stránku

Eset aktualizoval. Dotklo se to i portálu pro domácnosti, Eset Home

Inovovaná sada představuje nabídku rozšířenou o funkci LiveGuard, vylepšen byl správce hesel a mj. je také změněna správa produktů přes Eset Home. Současným trendem je ochrana v reálném čase a ochrana před ransomwarovými útoky. Foto: Eset

V souvislosti s aktuálními požadavky na kybernetickou bezpečnost Eset uvádí nové verze svých produktů pro domácnosti. Týká se to Eset NOD32 Antivirus, Eset Internet Security a Eset Smart Security Premium. Služba LiveGuard je integrována do Smart Security Premium a poskytuje další stupeň proaktivní ochrany před novými typy hrozeb.

Vzhledem k tomu, že se stále vyvíjejí i ransomwarové útoky, posílila společnost funkci zvanou „Ochrana proti ransomwaru“. Služba, která monitoruje a vyhodnocuje aplikace má nyní vylepšené techniky detekce, lepší by měl být také tzv. Exploit Blocker. Krom toho je nyní Eset NOD32 Antivirus dostupný i pro zařízení s procesorem ARM64, a to zatím zdarma prostřednictvím testovacího kanálu beta.

ČTĚTE TAKÉ: Podle Turris Sentinel (CZ.NIC), směřuje na každou českou domácnost asi 9.300 hackerských útoků denně

Jednodušší by také měla být práce s portálem Eset Home a odpadnout by měla nutnost dohledávat stav jednotlivých zařízení. Aplikace také dovoluje spravovat vše s Windows i s Androidem, portál je přístupný prostřednictvím webu nebo jako mobilní aplikace.

Vedle toho Eset, podle tiskové zprávy, vylepšil platby a nyní také nabízí možnost spustit všechny podporované prohlížeče ve výchozím nastavení v zabezpečeném režimu. Služba „Ochrana bankovnictví a on-line plateb“ chrání komunikaci mezi klávesnicí a prohlížečem šifrováním a tím zabraňuje zachytávání zadávaných údajů. Aktualizován byl rovněž „Správce hesel“, který nově zvládá import databáze z KeePass a spolupracuje i s Microsoft Authenticator.

 

Číst 1228 krát Naposledy změněno úterý, 16 listopad 2021 14:25