Vytisknout tuto stránku

CES 2022 a Panasonic a Technics: vlajkový OLED i luxusní síťový CD přijímač a bezdrátové „mušle“

AKTUALIZOVÁNO: Tiskové zprávy tohoto japonského výrobce zatím obsahují jen vrchol produkce značky Panasonic a zejména Technics v kategorie televizory a audio. Foto: Panasonic

AKTUALIZOVÁNO, 7. 1. 2022: u Technics SA-C600 doplněno foto zadní strany s konektory.

 

O televizoru Panasonic TX-65LZ2000 se více dozvíte v aktualitě na Televizním webu (odkaz níže), tady se podívejme na audio. A začněme bezdrátovými sluchátky Technics EAH-A800 s aktivním potlačením zvuku okolí ANC (co to je), která mají jako jediná stanovenu cenu (8.999 Kč), takže bychom se jich měli dočkat v krátké době. Vedle dalších možností je můžete využít i ve speciálních režimech „přirozeného prostředí“ (zachycuje se veškerý okolní hluk) a „zvýšené pozornosti“, kdy zachycujete pouze zvuky ve frekvenčním rozsahu lidského hlasu.

ČTĚTE TAKÉ: CES 2022 – televizor Panasonic TX-65LZ2000 – vlajková loď s ozvučením Technics (externí odkaz, nové okno)

Sluchátka využívají nově vyvinutá 40mm dynamický měnič s volným okrajem membrány a okrajovou částí složenou z různých vícevrstvých materiálů. Použití tenkovrstvých polymerových kondenzátorů, které Technics používá i v zesilovačích omezuje zkreslení. Náušníky obepínající celé ucho (podle výrobce jsou dostatečně rozměrné) jsou z paměťové pěny a rovnoměrný tlak oblouku sluchátek má optimalizovat drátěná pružina procházející po celé délce. Zabudováno je celkem osm mikrofonů, čtyři pracují současně, aby zachytily váš hlas a další čtyři jsou určeny pro redukci šumu a větru.

Spojení se světem obstarává Bluetooth 5.2 s profily A2DP, AVRCP, HSP a HFP, podporovány jsou kodeky SBC, AAC a LDAC. Sluchátka můžete současně připojit ke dvěma zařízením, akumulátor poskytuje přibližně 50 hodin poslechu nebo 30 hodin hovoru, a to při zapnutém ANC.

 

Technics SA-C600 představuje kompaktní síťový CD přijímač, který je primárně zamýšlen jako doplněk k reprosystému SB C600 z roku 2021. Jeho součástí je měnič CD (horní), plně digitální zesilovač založený na technologii Jeno Engine s výkonem 2 x 60 W, individuální ladění prostoru levého a pravého kanálu, vstup pro gramofon a optický vstup s funkcí automatického zapnutí při detekci zdrojového signálu (podle výrobce by se měl ideálně hodit k televizoru). Nechybí ale ani výstup na subwoofer, napájecí zdroj s nízkým šumem a přístup k řadě streamovacích služeb, jako jsou například Spotify či Tidal. Zabudována je ale také trojice rozhlasových tunerů VKV/DAB/internet.

Horní deska přijímače je z vlasově kartáčovaného hliníku ve stříbrné nebo černé barvě, v Evropě má být ke koupi v únoru.

 

Číst 2672 krát Naposledy změněno neděle, 16 leden 2022 06:47