Vytisknout tuto stránku

Nálož novinek Mora: levné trouby mají objem 77 litrů, spoustu programů, včetně parních, a také smažení bez tuku

Známá česká značka pod vlastnictvím Gorenje uvádí novou generaci výrobků s extra velkým vnitřním prostorem. Trouby dovedou péct až na pěti úrovních najednou, a to při rozsahu teplot od 30 do 300 °C! To vše při zcela klasické šířce! Foto: Gorenje

Výrobce hovoří o zvýšeném komfortu díky kvalitnímu osvětlení, teleskopickým výsuvům (foto modelu Mora VTCS 777BX výše) a speciálním  programům na čištění vnitřní části trouby, která používá patentovaný klenutý tvar po vzoru tradičních kamenných pecí. Zdůrazňuje ale také hladký a tichý chod dvířek, až 22 programů, včetně jednoho na pizzu, na rozmrazování, nahřívání talířů, udržování hotového pokrmu či tří parních. Za pozornost ale určitě stojí i zrychlené předehřívání, kdy k dosažení 200 ˚C stačí pouhých pět minut, a pečení ve dvou předem naprogramovaných krocích. Například při pečení chleba s přidanou párou (program Extra pára), nebo s využitím termosondy doplňující nejvyšší modely. Smažení bez tuku pak probíhá à la známá horkovzdušná fritéza.

ČTĚTE TAKÉ:

Novinky, které se právě začínají prodávat nabízejí vnitřní prostor 77 l, takže můžete využít až pět plechů současně (šířka 46 cm) u nichž prý odpadá i „otáčení“. Osvětlení má až dva zdroje, zvětšen byl i průzor ve dvířkách. Teleskopické rošty pak dovolí jednodušší manipulaci s pokrmem.

Co se týče čistění vnitřního prostoru, trouby jsou – podle modelu – vybaveny automatickým pyrolytickým čistěním, hydrolytickým čistěním (EcoClean) nebo tzv. katalytickým krytem ventilátoru. Ovládání zajišťují (opět podle konkrétního modelu) jeden nebo dva otočné voliče s LED panelem nebo dva tradiční „knoflíky“.

Celkem bylo uvedeno přes 20 horkovzdušných trub v cenách od asi 5.000 Kč do 14.000 Kč.

Nejvyšší model Mora VTPS 787 BXB – ovládání.

 

Nejvýše si stojí Mora VTPS 787 BXB s termosondou a párou u níž si vyberte pouze druh jídla a jeho hmotnost. Trouba následně zvolí správnou teplotu, typ ohřevu a umístění v troubě. Pro zkušené kuchaře je tu pak možnost naprogramovat si hned na začátku teplotu a čas pečení ve dvou krocích, které se automaticky provedou. Samozřejmostí je i tlumené zavírání a otevírání dvířek a při ceně 13.990 Kč potěší i automatické pyrolytické čistění.

Nejvyšší model Mora VTPS 787 BXB.

 

Nejvyšší model Mora VTPS 787 BXB - pět pozic.
Číst 1523 krát Naposledy změněno úterý, 05 duben 2022 19:42