Vytisknout tuto stránku

Vyspělé pečící trouby Whirlpool ve střední třídě. A chystají se další…

Novinky jsou navrženy v designu zvaném Absolute (výrobce ho označuje jako futuristický), oba zatím uvedené modely mají teplotní sondu a možnost využít automatické recepty. Poprvé se pak ve střední třídě ocitá známá technologie 6. smyslu. Foto: Whirlpool

Design „Absolute“ má nabídnout nadčasový design, barevná provedení (zde dvě, snímky pro srovnání na konci článku) a intuitivní ovládání. A také technologie a funkce z vyšších tříd, přičemž stále ještě jsme ve třídě střední. Uvedený Whirlpool AKZ9 9480 v provedení nerez nebo tzv. černé sklo přijde na 15.190 Kč.

K TÉMATU:

Charakteristickým prvkem řady Absolute je otočný volič umístěný uprostřed ovládacího panelu. Po stranách má dvojici černobílých displejů, ovládání probíhá ve stylu „otoč a potvrď“.

Dále tu máme technologie 6. smyslu s automatickými recepty, které jsou rozděleny do šesti potravinových kategorií. Stačí si vybrat piktogram a trouba se postará o vše ostatní, včetně správné techniky ohřevu. Navíc vám má i doporučit, na kterou úroveň v troubě máte připravovaný pokrm uložit.

Whirlpool nezapomněl ani na úsporné funkce díky nimž není třeba předehřívat troubu. Úspora energie prý… „může být podle typu a množství pokrmů až 20 %, úspora času až 25 %.“ Má jít také najednou připravit třeba tříchodový oběd s využitím několika plechů tak, aby se nepromísily chutě a vůně. Ovládání by mělo být snadné i v tomto okamžiku a výrobce uvádí, cituji, že vás… „trouba sama povede“.

Obě novinky mají jednobodovou teplotní sondu a k čistění se využívá pyrolýza.

Whirlpool AKZ9 9480 – dostupné programy a funkce.

Whirlpool AKZ9 9480 NB (15.190 Kč) v klasické šířce 60 cm a s teleskopickými výsuvy má vnitřní objem 73 l, teplotní sondu a úsporné pečení bez předehřívání. Je tu i automatické pyrolytické čištění, tlumený chod dvířek a čtyři programy rozšířené o další funkce (foto výše). Troubu můžete rovněž zakoupit, pod označením Whirlpool AKZ9 9480 IX, v provedení nerez/černé sklo. Cena je stejná, příslušenství také (rošt, odkapávací plech, tedy hluboký plech, a plech na pečení).

Nové trouby s designem Absolute můžete doplnit o podobně provedené odsavače par, mikrovlnné trouby a varné desky.

 

 

 

Číst 925 krát Naposledy změněno středa, 13 červenec 2022 04:38