Vytisknout tuto stránku

SkyShowtime startuje v Evropě 20. září 2022. U nás asi na jaře 2023

Nová streamovací služba oznámila termín spuštění a začíná nejprve na severu a pak bude pokračovat na Iberský poloostrov. K nám přijde až v Novém roce, nejspíše někdy na jaře. Foto: archiv

V praxi jde nyní o tzv. joint venture společností Comcast (mateřská firma NBC Universal a Sky) a Paramount Global. Jak už jsem vás informoval v srpnu, SkyShowtime je video služba typu SVoD (Subscription-based VoD), tedy předplatitelská a míří na více než 90 milionů evropských domácností. Jak si pozorný čtenář může všimnout, dotaženo už je i logo (původní je na odkazu níže).

K TÉMATU:

V září má být SVoD spuštěna v Dánsku, Finsku, Norsku a ve Švédsku, ještě před koncem roku by se mělo dočkat Nizozemsko. Následně jsou v plánu země za Pyrenejemi, tedy Andora, Portugalsko a Španělsko, poté země centrální a střední Evropy a v tomto případě se hovoří o 1. čtvrtletí 2023. Má jít o Albánii, Bosnu a Hercegovinu, Bulharsko, Chorvatsko, Českou republiku, Maďarsko, Kosovo, Černou Horu, Severní Makedonii, Polsko, Rumunsko, Srbsko, Slovensko a Slovinsku.

Konkrétní data a ceníky mají být oznámeny „v nadcházejících měsících“.

Poznámka autora: Jak vidíte, centrální Evropa je tady brána „trochu volněji…“ Alespoň už nejsme „východní…“!

 

Číst 858 krát