Vytisknout tuto stránku

Mora uvedla celou řadu kombinovaných sporáků v nerezu, stříbrné i bílé

Značka má momentálně, podle svých vlastních slov, společně s představenou další generací sporáků více než 50 modelů s objemem až 74 litry a se všemi možnými kombinacemi varných desek. A vedle elektrických tu mají být i trouby plynové. Foto: Gorenje

Nová generace opět využívající patentovaný tvar vnitřního prostoru s klenutým stropem představuje dvě šířky: 50 cm s objemem 70 l a 60 cm s objemem až 74 l. Tvar mající vzor tradičních pecí, resp. jeho provedení, má být ještě vylepšeno novou konstrukcí a umístěním topných těles a také odlišným rozložením ventilačních otvorů. Trouby mají horní a spodní ohřev, kruhové topné těleso s ventilátorem pro horkovzdušné pečení i ve více úrovních najednou a malý a velký gril. Přinášejí také několik zajímavých funkcí, jako například možnost rovnou péct zmrazené jídlo bez předehřívání a jsou tu také nové automatické programy, včetně dvou parních (voda se lije rovnou do trouby), programu pro pizzu, či pro tzv. zdravé horkovzdušné fritování.

K TÉMATU:

Mora K 8668 BS – ovládání a hořáky.

 

Některé vlastnosti z vyšších tříd

Nové sporáky jsou kombinovány jednak s indukční deskou s funkcí propojení dvou varných zón do jedné, jednak se sálavými sklokeramickými deskami (plynulá regulace intenzity ohřevu) a nechybí ani verze s plynovými deskami a s povrchem z bílého nebo černého smaltu.

O čistotu vnitřního prostoru se postará hydrolytika nebo také katalytický kryt ventilátoru, mezi novinky patří větší průzor ve dvířkách a účinnější osvětlení. A také plynulé nastavení teploty s přesností na jeden stupeň od 50 do 275 °C, rychlejší předehřívání (200 ˚C za méně než 5 min.) a mimo jiné i upravené tlumené zavírání dvířek.

Mora oznámila, že nyní míří na trh 50cm modely, později v tomto roce k nim ještě přibudou verze se šířkou 60 cm.

Mora C 8678 BS – elektrická trouba a sklokeramická deska.

 

Na ukázku tři představené modely

  • Mora K 8668 BS (10.990 Kč, foto v úvodu): 50 cm, 70 l, plynové hořáky s pojistkami a integrovaným zapalováním. Jedenáct pečicích programů, rozsah 50-275 °C. I zde jsou dva parní programy a mj. také horkovzdušné fritování bez tuku (viz foto v úvodu) a speciální program pro přípravu zmrazených jídel nebo rozpékání už mrazeného pečiva. Ve spodní části sporáku je úložný prostor stejně, jako u ostatních sporáků.
  • Mora C 8678 BS (11.990 Kč): stříbrné provedení, sklokeramická deska, 50 cm a 70 l objemu. Programy a teplotní rozsah stejný. Kryt ventilátoru vyroben z katalytického smaltu, jakmile trouba dosáhne 85 °C a více, katalytická vložka absorbuje mastnotu. K dispozici i digitální časovač.
  • Mora I 8688 BX (14 990 Kč): nerez a indukce, 50 cm, 70 l. Zbytek stejný jako u předchozího modelu.
Mora I 8688 BX s indukční varnou deskou a odlišným ovládáním (příprava na parní program).

 

Číst 801 krát Naposledy změněno čtvrtek, 15 září 2022 14:57