Vytisknout tuto stránku

Světla Signify WiZ: Wi-Fi místo čidel, aplikace WiZ V2 a přenosné tlačítko Smart Button

Uvedený systém má být zaměřen na „každodenní komfort uživatelů“ a „pohodlnější a zábavnější domov“. Vychází z detekce dění na vaší síti Wi-Fi a jde vypnout. Foto: Signify

Koncem tohoto měsíce přijde i na český trh nová aplikace WiZ V2 a prý průlomová funkce SpaceSense. Ta místo specializovaných senzorů, včetně pohybových, využívá technologie sledování dění na síti Wi-Fi a následně má jít osvětlení v aplikaci nastavit tak, aby toho využívalo třeba k detekci vaší přítomnosti.

Podle výrobce, ale systém SpaceSense nezjišťuje přesnou polohu osob, ani nepracuje s rozpoznáváním obličejů. Veškerá zjišťovaná data také mají být zpracovávána na místě a tudíž se nemají přenášet ani na internet, ani na cloudové služby. Funkce by navíc měla být v aplikaci volitelná a lze ji aktivovat u většiny výrobků uvedených po září 2021 a u všech výrobků označených jako „Connected by WiZ“ u značek WiZ, Philips Smart LED a dalších.

ČTĚTE TAKÉ:

Aplikace WiZ V2 má také mimo jiné nabídnout funkci „Rychlá akce“ s vlastním nastavením či „Správu světelných scén“, včetně zjištění aktuálního stavu v místnosti. Funkce je kompatibilní se všemi produkty WiZ a Connected by WiZ.

Další představenou novinkou je tzv. Smart Button, což je přenosný ovladač pracující přímo se světly a tudíž nevyžadující napojení jdoucí přes váš router Wi-Fi. Opět prý funguje se všemi svítidly WiZ a Connected by WiZ.

K technologii sledování Wi-Fi značka uvádí: „Signály Wi-Fi jsou mírně rušeny, když se v místnosti pohybují lidé. Měřením malých odchylek v síle signálu způsobených těmito narušeními mohou světla WiZ určit, zda se v místnosti pohybuje nějaký objekt nebo osoba. Detekce je všesměrová a nevyžaduje přímou viditelnost při instalaci, jako je tomu v případě tradičního pohybového čidla založeného na pasivní infračervené technologii (PIR). SpaceSense automaticky rozsvítí světlo v místnosti, když vstoupíte, a vypne ho, když už není detekován žádný pohyb. Citlivost systému lze nastavit tak, aby například zabránil vašim domácím mazlíčkům rozsvěcet a zhasínat světla při vbíhání a vybíhání z místnosti. Stačí nainstalovat alespoň dvě svítidla do každé místnosti a propojit je pomocí aplikace WiZ V2.“

 

Číst 945 krát Naposledy změněno čtvrtek, 01 prosinec 2022 09:32