Vytisknout tuto stránku

Virtuální brýle TCL NXTwear Air ke koupi i u nás

Novinka představená na lednovém veletrhu CES přichází i na český trh. U druhého odlehčeného modelu představeného naopak na podzimním veletrhu IFA, NXTwear S, zatím o prodeji v Česku není jasno. Foto: TCL

Druhá generace brýlí pro vytvoření virtuální obrazovky je o třetinu lehčí (75 g) a má nabídnout úhlopříčku 358 cm „jakoby“ sledovanou ze vzdálenosti 4 m. Obraz je vytvářen dvěma displeji OLED s rozlišením Full HD a brýle jsou určeny k prohlížení obsahu z mobilu, notebooku, tabletu nebo třeba herní konzole. Lze je tak využít jako soukromé kino v letadle, náhradu monitoru nebo, prý, i jako obrazovku televizoru.

ČTĚTE TAKÉ:

TCL NXTwear Air se ke kompatibilnímu zařízení připojí přes USB-C s režimem Display Port (nemá vlastní baterii), kompatibilní modely výrobce neuvedl, pouze oznámil, že, cituji, „…jsou plně kompatibilní s více než 100 smartphony, hybridními zařízeními typu 2v1, notebooky nebo herními konzolami všech významných výrobců“.

Zvuk obstarávají dva reproduktory a zabudováno je několik senzorů (akcelerometr, gyroskop a pro tlak). Do brýlí s certifikací TÜV Rheinland (modré světlo) je také prý možné vložit korekci pro krátkozraké.

Výrobce uvádí, že, cituji, „Díky lehké konstrukci a stylovému designu jsou vhodné i pro ty, kteří nosí dioptrické brýle. Po celou dobu nošení má jejich uživatel kontakt s okolním světem, protože jsou částečně průhledné.“

Rozměry rozložené novinky jsou 171 x 162 x 51 mm, ve složené podobě pak 62 x 154 x 51 mm. Ke koupi jsou zatím, za 14.990 Kč, jen na Alze, během listopadu by se měly také objevit v nabídce Vodafonu.

 

Číst 1249 krát Naposledy změněno úterý, 01 listopad 2022 19:42